Nå er det i gang: Vinterlys trekker barnefamilier i hopetall for å markere starten på festuka

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Allerede før Vinterlysfestivalen offisielt blåses i gang, er byen full av familier som benytter seg av det brede og fargerike tilbudet festivalen tilbyr.

En av dem er toåringen Alexandra Jacobsen Bjørklund som blir malt i ansiktet av Barbro Mojlanen.

- Hun valgte Kaptein Sabeltann allerede før hun så hva hun kunne velge i. Det var noe overraskende at hun ikke valgte prinsesser eller Anna eller noe sånt, smiler bestemor som står på sidelinjen.

Alexandra Jacobsen Bjørklund som blir malt i ansiktet av Barbro Mojlanen.

Alexandra Jacobsen Bjørklund som blir malt i ansiktet av Barbro Mojlanen. Foto:

Like bortenfor er det Anna Mathea Sivertsen (8) sin tur. Hun setter seg hos ansiktsmaler Kine Therese Derås.

- Jeg vil ha det samme som henne. Jeg vil ha en hund, sier Anna Mathea og kikker mot Zandra Hilstad. Zandra har selv malt seg i ansiktet før hun troppet opp på biblioteket. Nå har 6-åringen Mela satt seg foran henne.

- Hva har du lyst til å være?

- Jeg vil være en sommerfugl, svarer Mela.

Men det folk i hovedsak har møtt opp på biblioteket for å oppleve, er eventyrstund med Nordland Teaters Linda Mathisen. Og hun tar sitt unge publikum med storm der hun tropper opp i full kokkeuniform.

Mela blir malt av Zandra Hilstad.

Mela blir malt av Zandra Hilstad. Foto:

- Mine damer og herrer, jenter og gutter. Hei, alle fininger! Jeg har valgt en bok, og den kan dere være spente på... Jeg har valgt Barnas store kokebok!

Det er pannekaker som står på manyen, og når Mathisen starter seansen med å vaske seg på fingrene med store mengder såpe, og attpåtil bruker vaskevannet under armene og i håret, har hun publikum i sin hule hånd.

- Først så tar du mel og salt i en bolle. En bolle... gjentar hun mens hun finner fram en hvetebolle. Deretter går det slag i slag til publikums store fornøyelse. Det grises og sprutes og klemmes og moses, og melskyen står rundt skuespilleren som en sky der hun holder på. Hun smelter smøret i panna, altså i sin egen panne, men  syns det går for sent, så hun lurer på om ikke noen har feber sånn at det går litt fortere.

Men til slutt innser hun nederlaget.

- Jeg tror ikke det blir... Dere får heller gå hjem og prøve dette med en ordentlig voksen. For jeg er dessverre ikke det. En ordentlig voksen.

Linda Mathisen lager pannekaker på biblioteket.

Linda Mathisen lager pannekaker på biblioteket. Foto:

Artikkeltags