Det kan bli gratis utlån av elsykler i Rana allerede til høsten

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Rana kommune har søkt Miljødirektoratet om midler for å kjøpe inn ti elsykler. Målet er at befolkningen skal få låne dem, helt gratis.

– Vi håper å få innvilget søknaden slik at vi kan gå til innkjøp av til elsykler og låne dem ut til ranværinger. Kanskje de får sansen for dem og går til innkjøp av sin egen. På den måten håper vi å minske utslippene i Rana, sier Hilde Sofie Hansen, seksjonsleder for miljø og landbruk i Rana kommune.

Hansen sier de er i dialog med aktører som kan stå for utlånet.

– Vi snakker med BUA og det ser ut som om de kan hjelpe oss med dette. Hvis så skjer så vil folk kunne møte opp der, skrive seg på, og låne sykkelen over en viss tidsperiode, sier hun.

Men det er fortsatt mange ting som skal klaffe. Penger er et nøkkelord.

– Først og fremst må vi få finansieringen i orden og da primært med støtte fra Miljødirektoratet. Men det holder ikke helt til fullfinansiering og vi ser nå på hvilke måter vi kan finne resten av pengene på. Vi må kanskje fri litt til næringslivet her, men vi tror det skal gå, sier Hansen.

Hvis alt går som det skal kan det bli utlån til høsten, eller senest neste vår.

– Det er jo litt væravhengig her oppe og kommer alt på plass raskt så kan det bli til høsten, men våren 202 er nok helt sikkert, hvis vi får alt på plass. Vi har tro på at dette vil være et tiltak som vil fremme både miljø og folkehelse, sier Hilde Sofie Hansen, seksjonsleder for miljø og landbruk i Rana kommune.

Artikkeltags