Etter Reno Norden-skandalen har vår forventning vært at de seks kommunene som eier HAF skulle ta selskapets tjenester tilbake i egenregi

Fagforbundet Rana

Fagforbundet Rana

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev Fagforbundet stiller seg undrende til det som nå skjer i det politiske miljøet når det gjelder Helgeland avfallsforedling IKS (HAF). Dagens kommunestyremøte ga oss ingen betryggelser om at retningen for videre drift er forankret i fornuftige løsninger. 

Etter Reno Norden-skandalen har vår forventning vært at de seks kommunene som eier HAF skulle ta selskapets tjenester tilbake i egenregi. For vi har dyktige medarbeidere som jobber i selskapet og som driver kostnadseffektivt og med høy kvalitet. 

Nå som det utfordres å trekke den største kommunen ut av IKS’et, er det uklart for oss i Fagforbundet hva som er intensjonen med å nå bygge ned selskapet. Behovet for å ha kontroll og ta ansvar ligger til det kommunestyrene i disse seks kommunene. Rana kommune som den desidert største eieren må være sitt ansvar bevisst, både knyttet til at denne kommunen har de største behovet og den største aktiviteten i selskapet. 

De ansatte trenger en fremtidsrettet og styringsvillig arbeidsgiver som ser dem som ressurser. Fagforbundet utfordrer politikerene igjen å regne på hva det vil koste å drive i egenregi. 

Fagforbundet Rana

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken