Ble behandlet som rockestjerner

STARTEN: Her er Hilde og Kristin Vollan ved start, ikke langt fra ekvator i Ecuador. Fire måneder seinere kom de i mål i Ushuaia som er helt sør i Argentina. Totalt var sykkelturen på 11.000 kilometer. Foto: Privat

STARTEN: Her er Hilde og Kristin Vollan ved start, ikke langt fra ekvator i Ecuador. Fire måneder seinere kom de i mål i Ushuaia som er helt sør i Argentina. Totalt var sykkelturen på 11.000 kilometer. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Hilde og Kristin Vollan syklet Sør-Amerika på langs.

DEL

- Vi hadde lyst til å se disse områdene fra sykkelsetet. Da får du trim samtidig som du får oppleve masse du ikke får i en bil, sier Hilde Vollan.

Da beslutningen om å delta i sykkelrittet «The Andes Trail» var tatt var det mye som måtte ordnes. I tillegg til trening og utstyr måtte kalenderen renskes. Hilde Vollan tok åtte måneder permisjon fra jobben, mens Hilde tok seks.

- Vi hadde godt utstyr med oss. På hele turen hadde vi bare fire punkteringer og det er fantastisk, forteller hun.

Mer enn tusen mil

11.000 kilometer på sykkel setter også høye krav til rytterne. Totalt på turen var det 136 dager med sykling og 27 hviledager.

- Det ble mye klatring, spesielt i Peru og Bolivia. Den verste dagen hadde vi i Peru. Da startet vi på 1.800 meter over havet og syklet opp til 4.400 meter. Det var kaldt, og jeg slet skikkelig. Jeg ville bare legge meg ned for å dø. Det var bare tre damer som klarte den etappen, og vi var to av de, sier Hilde Vollan.

Den dagen var de hele åtte timer og 20 minutter på sykkelsetet, men det var også andre etapper som var tøffe.

- I Patagonia var det mye vind, og mest motvind eller vind fra sida. Men det gikk veldig fort da vi fikk vinden i ryggen, forklarer hun. Turen foregikk delvis på småveier og delvis langs hovedveiene. Mange steder kom de i god kontakt med lokalbefolkningen, og syklistene fikk med seg flere lokale festivaler.

Nesten rockestjerner

- Vi fikk mye oppmerksomhet. I Peru ble vi nesten behandlet som rockestjerner, sier Kristin Vollan.

Der ble de også intervjuet av en tv-stasjon.

- Jeg fikk spørsmål om hva som var det fineste stedet i Peru, og så nevnte jeg et sted i Ecuador, sier hun lattermildt.

Når hun skal trekke fram det beste øyeblikket fra turen velger hun etappen gjennom saltørkenen i Bolivia.

- Den var cirka ti mil å krysse og det var som å kjøre på marmor.

Da de nådde målgang i Ushuaia ble Hilde nummer to og Kristin nummer tre sammenlagt, og dette er utvilsomt en tur de vil huske for alltid. Men noe er de glade for å slippe.

- Jeg ble ikke lei av å være på tur, men jeg ble lei av å pakke telt. Vi lå ute i 80 døgn og det var mye dårlig vær, avslutter Kristin Vollan.

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Artikkeltags