Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: – Dødsfallet skyldtes naturlige årsaker

Artikkelen er over 3 år gammel

SISTE: - Gjennom etterforskningen av et dødsfall i Mo i Rana, som ble meldt inn natt til tirsdag, så har politiet nå fått opplysninger fra obduksjonen som viser at det var et naturlig dødsfall. Dette er sammenfallende med forklaringer og andre funn som er gjort, sier politiinspektør Sølvi Elvedahl i Nordland politidistrikt, ved middagstider onsdag.

Det var funn på stedet som gjorde at dødsfallet ble vurdert som mistenkelig, hvorpå etterforskningen rutinemessig ble igangsatt.

Fra politiet fikk Rana Blad først opplyst at siktelsene mot begge personene nå er frafalt. Men ei stund seinere kommer politiet med ei korrigering.

- Siktelsene vil formelt måtte bli stående til etter at vi har fått de endelige obduksjonsrapportene og Statsadvokaten tar avgjørelsen om å frafalle siktelsen, opplyser Sølvi Elvedahl.

Den ene siktedes forsvarer, advokat John Erik Nygaard, bekrefter at hans klient  nettopp ble løslatt fra politiet.

- Vi er glad for at politiet har dratt de slutningene de har gjort, og at det kommer fram at kvinnen døde av naturlige årsaker. Nå kan de involverte få sørge i fred, sier Nygaard.

- Vi vil nå jobbe for at saken blir henlagt så fort som mulig av politiet, fortsetter advokaten.

Ut over dette, ønsker han ikke å kommentere saken videre.

To siktet

Politiet i Mo i Rana er foreløpig tilbakeholdne med informasjon rundt etterforskningen etter at en kvinne ble funnet død tirsdag morgen.

To personer har hatt status som siktet i saken, uten at politiet har villet gå nærmere inn på hva som var bakgrunn for siktelsene.

Politiinspektør Sølvi Elvedahl i Nordland politidistrikt, opplyste til Rana Blad at de to ble pågrepet, og at de da automatisk fikk status som siktet.

Avhør

Det ble tirsdag gjennomført avhør av de to personene, som var siktet i saken.

Den ene av de siktede ble løslatt etter avhør tirsdag, mens den andre først ble løslatt onsdag formiddag.

Elvedahl fortalte at politiet ble koplet inn i saken, etter at AMK først var blitt varslet.

- Det skjedde på nattmorgenen tirsdag, forteller hun.

Obdusert i dag

Politiet var i det uvisse om dødsårsaken, kvinnen ble derfor sendt til obduksjon ved St Olavs Hospital i Trondheim.

Politiinspektør Elvedahl forklarte til Rana Blad onsdag morgen, at en håpet å få noen svar fra obduksjonen allerede samme dag.

Elvedahl antydet da at det dersom resultatene fra obduksjonen ga grunn for det, kunne bli aktuelt å vurdere å be om bistand fra andre steder i politidistriktet eller Kripos til videre teknisk eller taktisk etterforskning.