Det ble alternativ B - Stålkam sa ja til dette, men bare med en stemmes overvekt

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter en times diskusjon var det ingen stemning for at klubbene skulle slås sammen umiddelbart, noe som lå under alternativ A. Mo IL var klare på at de ville ha dette alternativet, mens det ble blankt nedstemt hos Stålkam.

Derfor ble det en ny runde med stemmesedlene og denne gang skulle man vurdere alternativ B. Der ble det flertall for, og dermed blir det en sammenslåing av seniorlagene til Mo IL og Stålkam etter neste sesong.

For Stålkam var det kun en stemmes overvekt for alternativ B, med andre ord var det veldig nært at sammenslåingen skulle gå i vasken.

Men barne -og ungdomsidretten til de to klubbene skal slås sammen allerede før sesongstart 2018.

Etter at prosjektgruppa hadde presentert sitt forslag ble det åpnet for ti minutter med spørsmål fra salen, men allerede da så man hvor vanskelig dette er for enkelt av medlemmene.

Ordstyrer måtte flere ganger minne ivrige møtedeltakere på at det ikke var rom for diskusjon og at dette bare var en liten bolk der man skulle stille konkrete spørsmål, men ikke mange respekterte dette. Men etter en stund med litt fram og tilbake gikk de to lagenes medlemmer inn til årsmøtene der de diskuterte før de stemte.

Hva som skjedde inne på årsmøtene fikk vi ikke vite da pressen var bedt om å gå på gangen slik at medlemmene skulle få diskutert i fred og ro.

Trond Jøran Pedersen i Stålkam forteller litt om dramatikken inne på årsmøtet til Stålkam.

- En stemme var klistret fast i en annen og dermed måtte vi ha omtelling. Etter den viste det seg at det ble en stemmes overvekt for alternativ B. Resulatet viser hvor splittet man er i denne saken. Prosjektgruppa har gjort en formidabel jobb, men har kommunisert for dårlig. Vi skal huske på at dette kun har vært diskutert i hovedlaget til Stål. Det har aldri vært behandlet. Tidsperspektivet har også hatt noe å si. Det har gått vedlig fort. Hadde man brukt mer tid kunne resultatet vært annerledes, men slik det er nå går Stålkam for alternativ B, sier Pedersen.

Det som er et faktum etter avstemmingen er at det blir en sammenslåing av Mo IL og Stålkam, men først skal Stålkam spille ett år i tredjedivisjon og Mo IL skal spille en sesong i fjerdedivisjon. Hva sponsorene mener om resultatet vil vise seg i dagene som kommer.

- Dette er jo bedre enn at det ikke blir noe i det hele tatt. Nå vet man, at selv om det vil ta litt lengre tid, så vil det bli en sammenslåing i Rana, sier Anita Sollie, som ikke legger skjul på at det var alternativ A hun hadde håpet på.

Sturle Valla er ikke veldig fornøyd med at det ikke ble alternativ A.

- Nei, det var det vi hadde håpet på. Jeg tror neste sesong vil ble en enorm utfordring for begge lagene, ikke minst økonomisk. Jeg misunner ikke de som sitter i styret i Mo IL som skal få økonomien på plass. Når det er sagt så blir det noe av dette, men vi må samle troppene og samarbeide for å komme i mål. Samtidig stiller jeg meg spørrende til at Stålkam vil spille i tredjedivisjon, med de utgiftene det medfører. Det blir meget krevende, sier Valla.

Artikkeltags