Stein trenger din hjelp til å finne vinneren av Frivilligprisen

Hvem?: Daglig leder i Rana Frivilligsentral, Stein E. Hovind, vil ha forslag på kandidater til Frivilligprisen.Foto: Toril S. Alfsvåg

Hvem?: Daglig leder i Rana Frivilligsentral, Stein E. Hovind, vil ha forslag på kandidater til Frivilligprisen.Foto: Toril S. Alfsvåg

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– Vi vet jo ikke alt som skjer av frivillig innsats i en stor kommune som Rana, derfor ber vi om innspill fra folk. Det skal ikke være vanskelig, gi oss et navn og en liten pekepinn om hva vedkommende gjør av frivillig innsats, så kan vi finne ut mer og skrive en skikkelig begrunnelse, sier Stein E. Hovind.

Fristen for å spille inn kandidater er fredag 24. november. Utdelingen skjer 6. desember på Møteplassen. Det er dagen etter den offisielle Frivillighetsdagen, til gjengjeld holder Frivilligsentralen åpent hus for alle som vil innom.

Det er flere måter å tipse på.

– Folk kan komme til oss på Frivilligsentralen med navnet på kandidaten(e). Det kan være privatperson(er), lag og/eller foreninger. Vi tar imot henvendelser på telefon, e-post, vanlig post og via facebookgruppa vår, sier Stein E. Hovind og legger til:

– Torsdag 16. november skal Frivilligsentralen ha stand på Amfi Mo i Rana under nattåpent. Det vil være en gyllen anledning til å snakke med oss, og for å tipse om folk som gjør en fin frivillig innsats. Vi er interessert i å få kandidater fra hele kommunen.

Det er heller ikke slik at man må ha viet hele livet sitt til frivillig arbeid eller gjort en innsats over år, for å komme i betraktning. Uansett lite eller stort, Frivilligsentralen vil ha vite det.

Den synlige prisen er et bilde av Anne Gundersen. I 2016 var det pensjonert sykepleier Sara Rasmussen som ble heder og ære til del. Hun ble trukket fram fordi «hun i alle år har brukt seg selv aktivt for andre menneskers ve og vel».

Helt siden 1993 har Frivilligsentralen i Rana satt synlig pris på en person, forening eller gruppe som har utmerket seg med frivillig arbeid på ett eller flere områder. I retningslinjene for tildeling av prisen står det blant annet at utmerkelsen skal gis til en «initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer, pågangsmot og/eller frivillige arbeid har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn. Den frivillige innsatsen skal være rettet mot personer som ikke tilhører den nærmeste familie eller vennekrets».

Den som foreslås må være bosatt i Rana, men kan aldersmessig være ung, gammel eller midt imellom.

– Da er det bare å sette de små grå i sving, eller kanskje du vet akkurat hvem du vil foreslå. Si det til oss! Det er synd om vi går glipp av å hedre noen bare fordi vi ikke får vite om det, sier Stein Hovind.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken