Vil gjøre det bedre å være pensjonist: – Vi ser behovet for å skape en sosial møteplass

Bli med: F.v. Erika Sagli, Stein E. Hovind, Vigdis Svaleng, Hege Mørk, Marit Osmo og Lena Handberg inviterer til Mo Aktivitetshus. Foto: Toril S. Alfsvåg

Bli med: F.v. Erika Sagli, Stein E. Hovind, Vigdis Svaleng, Hege Mørk, Marit Osmo og Lena Handberg inviterer til Mo Aktivitetshus. Foto: Toril S. Alfsvåg

Artikkelen er over 2 år gammel

Mo aktivitetshus skal være et sted å gå enten du bare vil ta en kopp kaffe, slå av en prat eller du vil gjøre noe aktivt sammen med andre.

DEL

– Vi ser behovet for å skape en sosial møteplass for eldre, med mulighet for å kjøpe mat og – for dem som vil – blir det ulike aktivitetstilbud, sier prosjektleder Hege Mørk og legger til:

– Vi ønsker at det skal være godt å være pensjonist i Rana.

Fra morgen til ettermiddag

Trim er bare et eksempel på aktivitetstilbud, og til å lede treninga er Unn Pettersen på 80 år en av instruktørene.

– Vi tenker at de som bruker Mo aktivitetshus også skal være med på å bestemme hva som skal gjøres, og selv kunne bidra til å få det til, fortsetter Hege Mørk.

Vi ønsker at det skal være godt å være pensjonist i Rana

Hege Mørk, prosjektleder Mo Aktivitetshus

Med seg i prosjektgruppa som har jobbet med mål å få Mo aktivitetshus til å bli en møteplass for kultur og aktivitet, er: Erika Sagli som representant for Rana kommunale pensjonistforening og Eldrerådet, Vigdis Svaleng fra Polarsirkelen videregående skole, Marit Osmo fra Rana kulturskole, Stein E. Hovind fra Frivilligsentralen og Lena Handberg fra Omsorgsavdelinga.

– Dette skal være et sted folk kan være fra morgen til ettermiddag om de vil, eller bare stikke innom for trimmen, for eksempel. Nå er det ingen grunn til å være ensom, kom heller hit, sier Erika Sagli.

Offisielt åpner tilbudet 10. april, men noe skjer allerede.

– Vi har lagt ut brosjyrer forskjellige steder, som legekontor og hjemmetjenesten. Det er opprettet en egen facebook-gruppe for Mo aktivitetshus, det er informasjon på Rana kommunes nettsider og vi har hengt opp plakater, sier Hege Mørk.

Underholdning

Frivilligsentralen har en ledsager- og besøkstjeneste som kan brukes.

– Vi har frivillige som kan følge folk som ikke kommer seg til aktivitetshuset på egen hånd. Ta gjerne med deg en nabo eller kjenning og kom, sier daglig leder i Frivilligsentralen, Stein E. Hovind.

– Elever fra videregående skal også bidra, men vi har ikke landet hvordan ennå, sier Vigdis Svaleng.

Bingo, håndarbeid, ulike kurs, underholdning, arbeid i tre og konserter er bare noe av det som kommer til å skje.

– I denne gule postkassa kan folk komme med ønsker, om noe de vil lære mer om, for eksempel. Kanskje sjakk, bridge, hvordan bruke en iPad eller maling, for å nevne noe, sier Hege Mørk og legger til: – Vi har også snekkerbod.

Tirsdager vil fotterapeut fra Clinique 82 være på plass, og det blir også frisør fra ViTo.

Fakta

Mo Aktivitetshus har lokaler hos Mo Bo- og Servicesenter

Offisiell oppstart 10. april, men noe er i gang

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken