Alle videregående skoler i Mo i Rana evakueres etter trusler

Polarsirkelen videregående skole Mjølan stengt etter bombetrussel på Jodel. Studiestedsrektor Børge Falck Olsen

Polarsirkelen videregående skole Mjølan stengt etter bombetrussel på Jodel. Studiestedsrektor Børge Falck Olsen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Samtlige videregående skoler i Mo i Rana har blitt evakuert etter flere trusler på appen Jodel. Det gjelder altså Polarsirkelen videregående skoles avdelinger ved Moheia, Kongsvegen og Mjølan. Alle ansatte og elever evakueres.

Overfor Rana Blad bekrefter operasjonsleder Vegard Vordal ved Nordland politidistrikt at det har kommet lignende trusler de som har forårsaket evakuering i Mosjøen overfor skoler i Mo i Rana.

- Vi har sendt patruljer for å snakke med ledelsen ved skolene og tar dette selvsagt alvorlig.

Vordal forteller at de i øyeblikket etterforsker de nye truslene som har dukket opp på Jodel. Han er også klar på at de som står bak ikke kan vente seg å forbli anonyme.

- I retningslinjene til appen går det klart frem at trusler og straffbare handlinger som bryter med brukerreglementet fører til at Jodel ikke vil opprettholde anonymiteten til den eller de som står bak. Vi regner derfor med at det skal la seg gjøre å kunne identifisere de anonyme brukerne bak meldingene.

SISTE: Jodel: - Vi vet hvem som sendte truslene

- Situasjonen er ubehagelig

Til Rana Blad uttaler studiestedsrektor Børge Falck Olsen ved Polarsirkelen videregående følgende:

- Vi synes situasjonen er ubehagelig. Vi fikk meldingen via elevene og tok deretter kontakt med politiet. To tjenestemenn kom til skolen, og etter en kjapp diskusjon valgte vi å gå til det skrittet å foreta en umiddelbar evakuering av samtlige elever og ansatte.

- I utgangspunktet skal alle møte på skolen i morgen, men vi kommer til å se an situasjonen fortløpende. Politiet forteller oss at de skal gjøre alt de kan for å spore opp den eller de som har postet disse truslene på Jodel. Som skole ser vi også meget alvorlig på dette.

To skoler evakuert i Mosjøen

Det var tidligere i dag at to skoler i Mosjøen ble evakuert etter det kom frem at det var blitt fremsatt anonyme trusler via appen Jodel.

Det var i etterkant av omtalen av disse truslene, og den påfølgende evakueringen av skolene i Mosjøen, at det så har blitt fremsatt lignende trusler i appen Jodel i mot skoler i Mo i Rana.

Denne SMS ble sendt ut av ledelsen ved Polarsirkelen videregående skole onsdag formiddag.

Denne SMS ble sendt ut av ledelsen ved Polarsirkelen videregående skole onsdag formiddag.

Politiet opplyser at de har varslet pressekonferanse om situasjonen i Mosjøen og Mo i Rana. Den vil holdes klokka 1200 i Mosjøen.

Politiet ber den eller de som står bak disse truslene, samt eventuelt andre personer som har tips i saken, om å ta kontakt på TLF 75112700.

Vi oppdaterer saken.

Artikkeltags