Gå til sidens hovedinnhold

Vil du være med å gjøre påskehøytiden god for alle? Da kan du gjøre en god gjerning

Artikkelen er over 3 år gammel

– Hvis du kjenner noen som blir sittende alene i påsken, hvorfor ikke ta en telefon, eller invitere dem med på noe hyggelig, sier Stein Hovind, daglig leder på frivillighetssentralen.

Det skal ikke så mye til for å glede andre, det kan være å bare ta en telefon, invitere noen på middag, ut å gå en tur, eller rett og slett sende et påskekort.

Vi har blitt flinkere til å ta mer vare på hverandre i julehøytiden, der det arrangeres både middager og andre sammenkomster. Dette gjør vi ikke bare for familie lenger, men også for bekjente eller personer vi vet er ensomme. Glemmer vi dette i påska?

– Vi pleier ikke ha noen arrangement i påsken, det har vi faktisk ikke tenkt på, sier Hovind til Rana Blad.

– Der ga du meg en idé, og noe å tenke på fortsetter han.

Les også

Vil gjøre det bedre å være pensjonist: – Vi ser behovet for å skape en sosial møteplass

10. april åpner Mo aktivitetshus en møteplass der eldre kan gå for både å sosialisere eller være med på ulike aktiviteter.

– Dette kan nok bli et slikt sted der mennesker som er alene ved ei høytid som for eksempel påsken kan komme.

– Det er viktig at ikke familie, venner eller pårørende glemmer at det er mange som sitter alene, også i påsken, sier Hovind.

Les også

Røde Kors og Frivilligsentralen styrker og utvider besøksvenntjenesten sammen: – Vi har samme målsetting begge to; å redusere ensomhet

Trenger du noen å snakke med, eller bare noen som lytter, er Kirkens SOS noen man kan kontakte. De har døgnåpen telefon, meldingstjeneste og en chat.

Ensomheten tar ikke ferie, det er viktig å huske på enten det er jul, sommerferie eller påske.

Kommentarer til denne saken