Kan ikke åpne stengt vei, og setter i gang strakstiltak på omkjøringsveien

Den gruslagte delen av veien gjennom Bjynnvassdalen har ikke vært framkommelig de siste dagene.

Den gruslagte delen av veien gjennom Bjynnvassdalen har ikke vært framkommelig de siste dagene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Både Rana kommune og fylkeskommunen gjennom Statens vegvesen er klar over den vanskelige situasjonen befolkninga i Langvassgrenda nå opplever, skriver Rana kommune i en pressemelding.

Dette skyldes en kombinasjon av anleggsarbeidene i Stokkvika og vårløsninga i Bjynnvassdalen.

– Veien i Bjynnvassdalen og i Ravnådalen er ikke bygd for den tungtrafikken som nå går på veien, nemlig fôrbil, melkebil, renovasjonsbil og trafikken knyttet til hytter i Melfjorden, skriver kommunen i pressemeldingen.

Utført vedlikehold

Veien har i en periode hatt svært dårlig framkommelighet, men Rana kommune og Statens vegvesen har fra forrige lørdag den 21. april utført vedlikehold på veien.

Veien har i dag dårlig framkommelighet, men er ikke stengt.

Det har onsdag og torsdag vært møter og dialog mellom kommunen og veivesenet om å få åpnet en midlertidig vei gjennom anleggsområdet slik at i det minste tungtrafikk kunne gå gjennom anleggsområdet.

Kan ikke åpne i Stokkvika

Etter en veifaglig vurdering fra Statens vegvesen er konklusjonen at dette ikke lar seg gjøre av sikkerhetsmessige årsaker, fordi skjæringen ikke er rassikret og det er dårlig fjell i området.

– Det vil i dag bli startet et arbeid med å kjøre på tørre masser på veien i Bjynnvassdalen etter hvert som forholdene tillater det, sier ordfører Geir Waage i pressemeldingen. 

– Værprognosene for dagene framover er gode. Vi håper at veien er av en slik forfatning at melkebilen kan kjøre på veien lørdag. Ordfører og bydriftssjef vil gjennomføre befaring i området i løpet av dagen. Rana kommunene og Statens vegvesen har løpende kontakt for å følge opp denne veistrekningen, melder Waage.

Melkebøndene Tor Ivan Johansen og Helge Guldvik har så langt tømt ut flere tusen liter melk søndag og onsdag da melkebilen ikke har kommet seg. I tillegg har det ikke vært skoleskyss for de tre barna i området som går på Skonseng skole.

Artikkeltags