Mo Hornmusikk byr opp til dugnad for å skaffe kreftavdelinga friske penger til velferdstiltak: - Vi er opptatt av å bidra positivt på alle plan

Det lille ekstra: Innsatsen til Mo Hornmusikks Snorre Petersen settes pris på av avdelingsleder ved dagenheten, Erik Fagerli, spesialsykepleier ved kreftpoliklinikken, Bente Lunde, enhetsdirektør ved Helgelandssykehuset Mo i Rana og Beate Aspdal. Her fra fjorårets overrekkelse. Foto: Lisa Ditlefsen

Det lille ekstra: Innsatsen til Mo Hornmusikks Snorre Petersen settes pris på av avdelingsleder ved dagenheten, Erik Fagerli, spesialsykepleier ved kreftpoliklinikken, Bente Lunde, enhetsdirektør ved Helgelandssykehuset Mo i Rana og Beate Aspdal. Her fra fjorårets overrekkelse. Foto: Lisa Ditlefsen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mo Hornmusikk holder høyt nivå. Det gjelder også når prosjektleder Snorre Petersen byr opp til dugnad for å skaffe kreftavdelinga friske penger til velferdstiltak.

– I Mo Hornmusikk er vi opptatt av å bidra positivt på alle plan. Det gjelder musikalske opplevelser, men vi bryr oss også om samfunn og folk, sier Snorre Petersen.

Tradisjon

Det siste årene har Mo Hornmusikk gitt inntektene fra konserten som fungerer som generalprøve foran deltakelsen i NM i Janitsjar i Trondheim, til kreftpoliklinikken ved Helgelandssykehuset Mo i Rana. I 2016 utvidet Snorre Petersen innsatsen til en innsamling i forkant av konserten. Det har han fortsatt med.

– Tradisjonen tro henvender vi oss til næringsliv, folk flest, lag og foreninger for å oppfordre dem til å sette inn penger på kontoen vi har opprettet til formålet, i Helgeland Sparebank. Ikke alle har anledning til å gå på konserten, der inntektene fra blant annet loddsalg i pausen går til Kreftpoliklinikken, men på denne måten kan alle bidra hvis de vil, sier Snorre Petersen.

Mo Hornmusikk har en lang tradisjon når det gjelder å bidra til at andre får det bedre.

Siden 2000 har Mo Hornmusikk gitt fra hjertet til gode formål, Barnehjemmet Ladva ved Mo i Ranas vennskapsby Petrozavodsk var lenge mottaker. Totalt ble det samlet inn vel 200.000 kroner til dette formålet.

– Den aller første pengeinnsamlinga var etter Vinterkrigen i 1939. Da var det konsert på Folkets Hus her i byen, og de samlet inn 484 kroner og 73 øre, forteller Petersen.

Musikkorpset har også bidratt til å få inn penger til blant annet flomkatastrofen i Italia i 1950, støttekonserten «Live Aid» med Bob Geldof i spissen midt på 1980-tallet og tsunamikatastrofen i 2002. Men nå gjelder det kreftpoliklinikken.

På denne måten kan alle bidra hvis de vil

Snorre Petersen, Mo Hornmusikk

Det lille ekstra

– Sykehuset har selvfølgelig nok penger til å gi god behandling. Det vi bidrar til, er det lille ekstra; som gode stoler å sitte imens den kreftsyke får cellegift, fine kopper å drikke av, en iPad til å adsprede tankene med, nye tv-apparater og så videre. Dette blir satt pris på av pasienter og ansatte, sier Snorre Petersen tydelig på:

– Pengene går uavkortet til formålet. Dette handler ikke om sponsormidler til Mo Hornmusikk.

Innsamlingsaksjonen avvikles med konserten 4. mars.

– Totalt har vi samlet inn 230.000 kroner til kreftpoliklinikken. De som vil gi kan også vippse, da går du på «betal» og så søker du opp «musikk for livet», sier Petersen.

Artikkeltags