Granneset skal være skolegården til Friluftsskolen i tre uker

GRANNESET: En gammel fjellgård i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Friluftsskolen 2018 skal slå leir her i tre uker.

GRANNESET: En gammel fjellgård i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Friluftsskolen 2018 skal slå leir her i tre uker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Friluftsskoletilbudet til Polarsirkelen friluftsråd er populært som aldri før. Nytt av året opplevelser på den gamle fjellgården Granneset i Saltfjellet/Svartisen nasjonalpark.

DEL

Natur, miljø og friluftsliv har naturlig nok stått sentralt i Friluftsskolene som har vært arrangert opp gjennom somrene siden den spede begynnelsen på dette sommertilbudet for barn og unge fra Polarsirkelen friluftsråd for fem år siden.

– Med årets nyvinning, friluftsskolen på Granneset, trekker vi også inn kulturformidling, sier Rebekka Braaten Bruvold, prosjekt leder i Polarsirkelen friluftsråd og rektor for Friluftsskolen.

Avsluttes med åpen gård

– Her får de unge oppleve hvordan det var å leve på en slik gård i gamle dager. De får se hvordan samfunnet vårt har endret seg fra den tida folk bodde på gården og fram til i dag. De får være med på å høste gress, sage ved, fiske, bruk av kart og kompass og de får lære om nasjonalparker og verneområder – i tillegg til å gå på tur, forteller Braaten Bruvold.

Og på Friluftsskolene på Granneset har vi ennå ledige plasser, så det er bare å gå inn på deltaker.no og melde seg på

Rebekka Braaten Bruvold

Friluftsskolen på Granneset arrangerer Polarsirkelen friluftsråd i samarbeid med Statskog og Helgeland Sparebank i ukene 30, 31 og 32, og er et tilbud for elever fra 5.-7. klasse.

GLEDER SEG: Rebekka Braaten Bruvold, prosjektleder hos Polarsirkelen friluftsråd og rektor ved Friluftsskolen avslører at det ennå er noen ledige plasser på friluftsskolene på Granneset.

GLEDER SEG: Rebekka Braaten Bruvold, prosjektleder hos Polarsirkelen friluftsråd og rektor ved Friluftsskolen avslører at det ennå er noen ledige plasser på friluftsskolene på Granneset. Foto:

– Hver av ukene vil den gå fra onsdag til og med lørdag. Og på lørdagene blir det åpen gård, der foreldre og andre interesserte kan komme og få servert mat og se hva barna har gjort, forklarer friluftsskole-rektoren.

Elevene skal bo i lavvo, ikke inne i husene på gården. Hver av ukene er det plass til 20 elever.

Noen ledige plasser

– Og på Friluftsskolene på Granneset har vi ennå ledige plasser, så det er bare å gå inn på deltaker.no og melde seg på, smiler Braaten Bruvold.

Ledige plasser på Friluftsskolene er det nemlig ikke mange av lenger.

– Totalt arrangerer vi denne sommeren 18 friluftsskoler, i aldersspennet 1. til 7. klasse. 13 av dem er fullbooket, de fleste allerede første dagen da påmeldinga åpnet. Vi er har tilbud i alle de sju kommunene våres, forteller prosjektlederen i Polarsirkelen friluftsråd.

400 unge i friluft

Til sammen betyr det at på friluftsrådets friluftsskoler denne sommeren vil ikke mindre enn rundt 400 barn og unge få kose seg ute i naturen i løpet av sommerferieukene 26 til 33.

I FRI UTFOLDELSE: Å delta på Friluftsskolen er blitt mer og mer populært med årene. I år vil rundt 400 barn delta på tilbudet fra Polarsirkelen friluftsråd. Her et bilde fra en av de tidligere sommerene.

I FRI UTFOLDELSE: Å delta på Friluftsskolen er blitt mer og mer populært med årene. I år vil rundt 400 barn delta på tilbudet fra Polarsirkelen friluftsråd. Her et bilde fra en av de tidligere sommerene. Foto:

– Å delta på friluftsskolen er kjempepopulært, og oppslutningen har bare økt og økt for hvert år, sier Rebekka Braaten Bruvold, og legger til:

– Målet er jo å så noen små frø som får barn og unge til å trives med friluftsliv ute i naturen.

Og for etternølere finns det alltid et bitte lite håp.

– Selv om det er fullbooket, kan det dukke opp ledige plasser, dersom noen trekker seg. Følg med på deltaker.no, der er den oppdaterte oversikten, er den klare oppfordringa fra friluftsskolerektoren som gleder seg til en hektisk sommer.

Friluftsskolen

Sommerlig ukestilbud der skoleelever får prøve en rekke friluftsaktiviteter.

Startet opp av Polarsirkelen friluftsråd for fem år siden.

I 2018 arrangeres totalt 18 friluftsskoler i friluftsrådets sju kommuner. Rundt 400 barn vil delta.

Artikkeltags