Isak (8) reagerte lynraskt da brannalarmen gikk lørdag kveld: – Han reddet boligen fra å brenne ned

Isak (8) sammen med brannmannskapene som hyller han for å reagere lynraskt.

Isak (8) sammen med brannmannskapene som hyller han for å reagere lynraskt. Foto:

DEL

Lørdag begynte det å brenne i en tørketrommel i en generasjonsbolig på Ytteren. Isak (8) var alene hjemme da moren, Merethe, var ute og gikk tur med hunden. Da han hørte brannalarmen fra delen der hans besteforeldre bor, reagerte han lynraskt.

– Han løp ut for å varsle og det gjorde han rett i. En nabo som hørte Isak gikk inn med et pulverapparat og fikk slukket brannen. Da vi kom på stedet var det varmt, veldig varmt, og det er ikke tvil. Isaks raske reaksjon reddet boligen fra å brenne ned, sier Cato Johannessen i Rana brannvesen.

Som takk for hjelpen er nå Isak innlemmet i en meget eksklusiv klubb. Han fikk bamsen Bjørnis.

– Den henger meget høyt, men dette er selve eksempelet på hvordan man skal reagere, og det er klart Isak skulle ha bamsen. Han er en helt, sier Johannessen.

Mamma, Merethe Solvoll Kjellsdatter er så stolt, så stolt.

– Ja stoltere enn dette kan man ikke bli. Isak gjorde de rette tingene og bidro til at huset fortsatt står. Det rare er at vi snakket om brannberedskap under middagen for et par dager siden og jeg ble overrasket da Isak kunne alle de viktigste numrene, og hva man skulle gjøre, sier hun.

Fredag ble både mor og barn med på evakueringen grunnet truslene mot skoler i Rana. På kvelden gikk alarmen igjen.

– Vi var på teateret og der gikk brannalarmen på kvelden, så Isak var nok drillet så det holdt. Da dette skjedde lørdag reagerte han lynraskt og vi kan bare takke han for det han gjorde. Han er definitivt vår helt, sier mamma Merethe Solvoll Kjellsdatter.

Artikkeltags