Bli med 799 meter over havet og nyt utsikten over Svartisen

Forrige søndag ble 58 spreke turgåere med Rana Blad og Turistforeningen på årets tredje Til Topps-tur til Killebukken på Bjerka.

Forrige søndag ble 58 spreke turgåere med Rana Blad og Turistforeningen på årets tredje Til Topps-tur til Killebukken på Bjerka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På årets fjerde Til Topps-tur skal vi til et sentralt og populært turmål sør for Mo i Rana.

DEL

For å komme til parkeringen tar man av fra E6 og kjører to til tre kilometer. Vi skal starte ved den gamle hoveddrikkevannskilden for Mo i Rana. Parkeringsplassen ligger like ved en demning og et vann. Når vi begynner å gå, kommer vi først til ei bru vi skal over. Vi skal fortsette opp gjennom et skogparti. Her vil det være en del hytter langsmed stien.

Underveis vil vi passere flere bekker, så det blir mulighet for å fylle på vannflaska.

Vi skal gå cirka 30. minutter gjennom skog før landskapet åpner seg. Da er det på sommertid best å velge stien på høyre side. Da får man god utsikt over byen og fjorden. Destinasjonen er et populært turmål. Så stien er lett å følge, og godt opptråkket. På toppen ser man til mange kjente plasser. Derfra kan vi se både Svartisen, Langvatnet og Akersvatnet.

Underveis kan det hende vi støter på noen litt mer våte partier, så fjellsko eller grove joggesko kan være lurt å sko seg med. Det er meldt godt og varmt, så om man skulle bli våt, tørker det nok fort.


Vi skal 799 meter over havet, og turen tar mellom en og en halv til to timer. Det skulle være grei margin for hele familien. Det er ganske jevn stigning hele veien, med noen partier som er litt brattere.

Likevel er det en fin tur for barn og voksne i alle aldre. Vi gleder oss til å se deg. Koordinatene for turen er 33W 0458203 7349701.

Kartkoordinatene for turmålet på kartblad 10120 Rana i Norge-serien er 66 grader, 15 minutter og 40 sekunder nord og 14 grader, 4 minutter og 30 sekunder øst.


 

Artikkeltags