Lager etterspurt fortau i Langneset

Gangfelt:  Maskinoperatørene Per Øyvind Storvoll og Tor Gunnar Håkonsen fra Ospas AS bygger nå et etterlengtet fortau i Redvald Knutsons vei. Foto: Arne Forbord

Gangfelt: Maskinoperatørene Per Øyvind Storvoll og Tor Gunnar Håkonsen fra Ospas AS bygger nå et etterlengtet fortau i Redvald Knutsons vei. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 5 år gammel

De vil merkes best helt nede i gata mot E6.

DEL

Entreprenør-firmaet Ospas AS er nå i gang med å lage et nytt fortau nederst i Redvald Knutsons vei.

Det er byggefirmaet Arbitrasje fra Bodø som er byggherre for det rundt 100 meter lange fortauet, som anlegges mellom Redvald Knutsons vei og parkeringsplassen til bilforhandler Sulland.

Skjer etter planen

Anleggingen av dette fortauet var en del av forutsetningen for at Rana kommune sa ja til at Arbitrasje AS fikk sette opp leilighetskomplekset Fageråsen Terrasse.

– At denne jobben nå settes i gang er i henhold til våre planer, sier medeier Hans Marius Brekke i Arbitrasje AS.

Han kan ikke til Rana Blad si når fortauet skal stå ferdig.

– Det jeg vet er at vår entreprenør står på for at byggetiden blir kortest mulig, sier Brekke.

Han vil ei heller uttale seg om hva prislappen på det aktuelle fortauet blir.

– Det er en sak mellom oss og vår entreprenør. Det er vi som betaler for byggingen, sier han.

Trangere for bilistene

En konsekvens for dem som kjører opp og ned Redvald Knutsons vei er at kjørebanen under byggeperioden blir snevret betydelig inn. Dette merkes best helt nede i gata mot E6 mellom Rema og Sulland.

– Det er litt trangt der. Vår oppfordring er at bilistene tar hensyn og avpasser farten på en god måte, sier maskinkjører Tor Gunnar Håkonsen i Ospas AS.

Et greit prosjekt

Så langt er det fire medarbeidere fra Ospas AS som jobber med gjennomføringen av prosjektet.

– Så langt har vi bare kommet i gang med masseutskifting. Det er blir noen billass å kjøre bort, sier maskinfører Per Øyvind Storvoll.

Han og Håkonsen ser på dette prosjektet som et fint lite oppdrag, selv om det på stedet er en del trangere forhold enn de normalt arbeider under. De kan ei heller si noe om hvor lang tid det tar å gjennomføre byggejobben.

På høy tid

Styreleder Jan Sundquist i Mofjellplatået borettslag er svært glad for at anleggsarbeidene for fortauet er i gang.

– Det er ikke en dag for tidlig. Det som jeg synes er merkelig er at utbyggeren venter med å gjøre jobben til den utsatte fristen for ferdigstillelse nesten går ut. Jeg er svært tilfreds med Rana Blad, som i denne saken har fulgt opp behovene til innbyggere som har blitt neglisjert, sier Sundquist.

Han poengterer at gangfeltet skulle vært ferdig til Fageråsen Terrasse var ferdigstilt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken