Frekke tyver stjal Sivilforsvarets oransje ATV fra et innelåst område

Artikkelen er over 2 år gammel

Tyveriet laget problemer for Sivilforsvarets deltakelse på planlagt øvelse

DEL

En gang mellom klokka 21.00 søndag kveld og klokka 05.00 mandag morgen tok en eller flere seg inn på det avlåste kommunale området til bydrift på Mjølan. På en henger inne på området hadde folk fra Sivilforsvaret i Rana klargjort deres ATV, som skulle benyttes under en øvelse i Drevja mandag.

Stjal oransje firehjuling

– Det er en oransje ATV-en med fire hjul av merket Polaris 500 med kjennetegnene DS3968 som er stjålet. Vi ber nå om publikums hjelp til å få den tilbake i uskadd stand, sier distriktssjef Gustav Kald-Olsen for Sivilforsvaret i Nordland.

Han forteller at forholdet er anmeldt og han ber folk som har tips til å oppklare saken om å kontakte politiet.

Denne firehjulingen er den eneste doning av dette slaget Sivilforsvaret har stående fast i Rana.

– Selvsagt betyr det noe for vår beredskap at dette kjøretøyet er stjålet, sier Kald-Olsen.

Sto med nøklene i

Distriktssjefen forteller at ATV-en var plassert oppå en henger og klargjort for transport med festebånd til den aktuelle øvelsen på Drevja.

– Tyvene har kuttet over festebåndene og kjørt av gårde. Våre folk lot uheldigvis nøklene stå i kjøretøyet. Det var en tabbe fra vår side, sier Kald-Olsen.

Han forteller videre at tyven har kjørt kjøretøyet ut i terrenget og kommet seg ut av anlegget til kommunen der det ikke er noe gjerde.

– Er det ofte tyver stjeler utstyr fra Sivilforsvaret?

– Her i Nordland skjer det heldigvis sjelden. Sist gang var for ti år siden, da det ble stjålet noe sambandsutstyr i Bodø, sier Kald-Olsen.

Han poengterer det er lett å kjenne igjen utstyr til Sivilforsvaret, grunnet den oransje fargen.

Artikkeltags