Kommer til Rana for å hjelpe ungdom

Knut Jørgen Røed Ødegaard

Knut Jørgen Røed Ødegaard

Artikkelen er over 4 år gammel

Får besøk av over to tusen på karrieredagen.

DEL

For fjerde året på rad arrangeres det Karrieredag i Ranahallen. Som en ekstra rosin i pølsa kommer Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Det forventes rundt 2.200 besøkende til årets Karrieredag den 23. januar. Dagen er lagt opp til å passe for hele studieforløpet, elever i tiende klasse på ungdomsskolen, videregående elever og studenter ved Campus Helgeland.

Totalt blir det rundt 50 utstillere. Det blir foredrag fra Mo Industripark og styreleder i «Vi vil heim», Rigmor Nygård Hansen, samt Rana studentforening.

Karrieredagen er et samarbeid mellom næringslivet, offentlige virksomheter utdanningsinstitusjonene og Kunnskapsparken Helgeland. Både utdanningsinstitusjonen og bedriftene er representert. I tillegg til å belyse utdanningsmulighetene i Rana vil arrangørene vise yrkesmulighetene etter endt utdanning.

- Vi vil bidra til enda bedre informasjon, og inspirasjon. Det er mange veier å gå, sier Torbjørn Aag, prosjektleder i Kunnskapsparken.

Inspirasjon

Den kjente astronomen og foredragsholderen Knut Jørgen Røed Ødegaard er årets trekkplaster. Ødegaard skal bidra med inspirasjon til elevene og studentene under dagen, han skal holde et inspirasjonsforedrag om det å være nysgjerrig.

- Han vil dele litt av sine erfaringer. Kanskje vil mange unge se at dette er en kul fyr, som brenner for sitt felt. Det er viktig at du brenner for noe når du er ung, sier Aag.

- Det viktigste er at de skal få lyst til å bli noe. Nysgjerrig på kunnskap, sier han.

Ødegaard selv synes det er motiverende og inspirerende å få snakke til elevene.

- Mange av elevene vil kunne ha en veldig spennende framtid, sier Ødegaard, uten at han vil legge for mye vekt på hvilke felt han ville oppfordret elevene til å velge.

I tillegg til å motivere og inspirere til utdanning, vil en del av foredraget handle om vår kosmiske framtid, og hva framtiden vil bringe.

Større dekning

Nytt av året er et samarbeid med Universitetsturneen. Universitetene har et samarbeid om å reise rundt på videregående skoler i Nordland. Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Narvik, samt NTNU med flere deltar i år. Det blir ifølge prosjektleder Vegard Nerdal i Kunnskapsparken Helgeland større dekning på høyere utdanning i år, i forhold til tidligere år.

- Etter en prosjektperiode på tre år, med gode tilbakemeldinger, har vi valgt å gå videre, sier Nerdal.

Universitetene, høyskolene, videregående skoler og ungdomsskolene vil gjerne delta. Så dette er et fruktbart samarbeid, sier Aag.

- Men svaret på hva ungdommen får ut av dette, er veldig opp til hver enkelt. Om man bare går gjennom området, så får du mindre igjen for det enn hvis du går aktivt inn i det, sier han.

Kunnskapsparken vil gjerne oppfordre elevene og studentene til å bruke den anledningen de har nå til å stille spørsmål til de ulike bedriftene, om hvilke behov de har de neste årene.

Artikkeltags