Ordføreren testet Velgerhjelpen - tror du han endte opp med Høyre?

Artikkelen er over 5 år gammel

Som førstemann ut testet Kai Henriksen «Velgerhjelpen» som du nå finner på Rana Blad sine nettsider.

DEL

 – Jeg er lettet, ler ordfører Kai Henriksen etter at «Velgerhjelpen» slår fast at han er mest enig med Høyre.

Som førstemann ut tester Henriksen «Velgerhjelpen» som du finner på Rana Blad sine nettsider og han skrider til verket med en stor porsjon humor og ei klar overbevisning om at han vil ende opp som Høyre-velger. Samtidig medgir han at det ikke vil overraske om det viser seg at han havner nokså nær det Venstre står for.

‑ Jeg er nemlig en myk miljøaktivist, smiler han.

Og det viser seg at han har sine ord i behold, for etter at de 20 spørsmålene, som er av både lokal og nasjonal art, er besvart, er fasiten at Høyre er det partiet han har mest til felles med, med Venstre som en god nummer to.

I andre enden av skalaen, befinner SV seg, og det kommer slett ikke som noen overraskelsen på Henriksen.

Spent: Selv om Kai Henriksen bedyrer at han er sikker på sin politiske legning, var han spent da han kom til redaksjonen for å teste «Velgerhjelpen». Foto: Tord O. Pedersen

Spent: Selv om Kai Henriksen bedyrer at han er sikker på sin politiske legning, var han spent da han kom til redaksjonen for å teste «Velgerhjelpen». Foto: Tord O. Pedersen

Skiller blokkene greit

‑ De fleste har vel allerede før de tar en sånn test, ei formening om hvor de politisk hører hjemme, sier Henriksen som likevel gjerne oppfordrer folk til gjennom «Velgerhjelpen» å finne ut litt mer om hva de forskjellige partiene som stiller til lokalvalget i høsten står for og mener.

– Etter å ha tatt testen ser jeg at den skiller godt og klart mellom borgerlig og sosialistiske partier, i den grad en skal legge noe i dette, sier Henriksen som i en spøkefull tone ville ha forsikringer om at han måtte få lov til å ta testen en gang til dersom det skulle vise seg at han «bommet» og ble anbefalt å stemme Arbeiderpartiet.

‑ Dette er et greit hjelpemiddel, og kan «Velgerhjelpen» bidra til økt politiske interesse og til at flere kommer seg opp av stolen for å avgi stemme er det bra, mener Henriksen.

Jeg er en myk miljøaktivist

Kai Henriksen, Høyre-ordfører med Venstre-sympatier
Kai Henriksen prøver velgerhjelpen

Kai Henriksen prøver velgerhjelpen Foto:

Oppfordrer til bruk

Det mener også sjefredaktør Tore Bratt i Rana Blad.

‑ Når vi nå lanserer «Velgerhjelpen», foreløpig for ranavelgerne, håper vi at mange vil ta seg tid til å sjekke ut hvordan deres egne standpunkt harmonerer med det de åtte politiske partiene som stiller til valg faktisk sier de vil gjøre, sier Bratt.

Gleder seg

Selv om Henriksen etter tre perioder i kommunestyret nå forlater ranapolitikken til fordel for en karriere i fylkestinget, bruker han en del tid på den lokale valgkampen, noe han synes er morsomt. Og nå gleder han seg til å komme i gang med valgkampen og snakke med og lytte til ranværingene.

Slik endte Kai Henriksens resultat opp etter å ha testet Velgerhjelpen.

Slik endte Kai Henriksens resultat opp etter å ha testet Velgerhjelpen. Foto:

HER KAN DU TESTE DEG SELV PÅ VELGERHJELPEN

Artikkeltags