Gå til sidens hovedinnhold

Webe fra Nesna fikk gigantlaks i Ranelva: - På nordnorsk vis ble det spekulert høylydt i hvor bra dette “haillet” måtte være

Artikkelen er over 2 år gammel

Fiskeavisen.no: Under åpning av Ranelva, så skulle Webe Helen Buschmann slå familierekorden på laks.
Mannen har tidligere fått en på 13,3 kilo, men denne greide Webe å slå med sin utrolige laks på 15,6kg.

– Jeg hadde fisket et par timer og vurderte å ta en pause da jeg trodde jeg satt fast i bunnen. Jeg hadde ikke rigga stanga selv og sjekket ikke bremsen, så da jeg sveivet i vei skjedde det ikke annet enn at snøret fortsatt gikk ut. Da ante jeg uråd og i neste øyeblikk var laksen oppe rett foran meg. Da ble det fart på samboeren min, og laksen! Den dro ut nylon i rasende fart og jeg hadde min fulle hyre med å holde stanga oppe, forteller Webe til Fiskeavisen.

Hun forteller at hun har betennelse i begge skuldrene, noe som gjorde denne fighten ekstra hard. Med litt koordinering, så byttet hun og samboeren på å holda stanga. De kjempet godt over en halvtime med å få den opp . Når vi prater med henne noen timer etter fighten, så røper hun at det fortsatt verker i armene.
– Dette var en stor opplevelse for meg som kun har fått en laks på 4 kg fra før. I følge gubben var det kun ørene som stod i veien for at ikke gliset mitt gikk helt rundt.

Laksen var en nydelig hunnlaks på 115 cm, den ble tatt på en 40 grams salamander sluk med en krok.

– Det ble mye spøk og moro på fiskebutikken da vi leverte fisken inn til røyking. På nordnorsk vis ble det spekulert høylydt i hvor bra dette “haillet” måtte være avslutter Webe til Fiskeavisen.

Kommentarer til denne saken