Gå til sidens hovedinnhold

Samlet inn penger til moderne redningsutstyr etter paragliderulykke i fjor. I mai kommer den første scooteren

Artikkelen er over 3 år gammel

30. mai får brann- og redningstjenesten i Rana en ny og moderne redningsbåt.

Få dager etter drukningsulykken i Ranfjorden 1. juni i fjor, der paragliderpilot Øyvind Nyjordet omkom, ble det i avdødes vennekrets tatt initiativ til en innsamlingsaksjon for å skaffe Rana en ny og moderne redningsbåt.

30. mai overleveres det første resultatet av innsamlingen: En spesialbygd redningsvannscooter for bruk på fjorden, i elver og stryk, og i Ranas mange og store fjellvann. Det melder styreleder Ranja Leirvik Zahl i Rana Redningsbåtaksjon og teknisk koordinator for eventet, Øystein Bentzen i en pressemelding.

– Innsamlingsaksjonen har siden første dag presisert at innsamlingen ikke inneholder noen form for kritikk av redningsaksjonen i fjor sommer. Initiativtakerne ønsker å hylle lokalt redningskorps ved å la mannskapene i Mo i Rana rå over det beste utstyret. Samtidig er det et håp fra Rana Redningsbåtaksjon at en slik styrking av beredskapen skal skape enda mer aktivitet i Ranfjorden, en fjord som i altfor mange år ikke var en del av ranværingenes identitet, skriver de.

Målet om ny redningsbåt for Ranfjorden håper aksjonen å nå i 2020. Første milepæl er likevel nådd ved bestilling av en RescueRunner fra den svenske produsentene Safe at Sea. RescueRunner er en spesialbygd vannscooter for avanserte og krevende redningsoppdrag. Scooteren er allerede i bruk hos det norske Redningsselskapet og hos andre redningskorps over hele verden.

Overleveringen skjer i kombinasjon med to fullskala øvelser 30. mai. Den første del av øvelsen skjer i nedre deler av en flomstor Ranelv og den andre avvikles i Ranfjorden. 

Det faglige innholdet i øvelsene er fortsatt under bearbeiding, men det kommer til å bli en annerledes og spektakulær øvelse. Derfor er redningskorps fra Midt-Norge og Nordland, Forsvaret, Kystverket med flere invitert til å bivåne det hele.

Den redningsfaglige delen av øvelsen skjer i regi av Brann og Redning Rana. Den øvrige delen av arrangementet ivaretas av Rana Redningsbåtaksjon.

– De to øvelsene avsluttes med den formelle overleveringen av innbyggergaven til Ranas ordfører og til byens brannsjef, skriver Leirvik Zahl og Bentzen.

Les også

Allerede til våren er første bidrag fra redningsbåtaksjonen klar til bruk i Rana - en redningsscooter

 

Kommentarer til denne saken