Med tre fiskehull håpte familiene Storstrand og Hagen at turen til Rauvatnet skulle gi dem mer enn bare en koselig stund i sola 1. påskedag.

- Det hadde jo vært morsomt å sikre seg en del fisk til middag, men så spørs det om haillet er på plass, sier Tor Edvin Pedersen fra Ballangen.

Han medgir at for egen del har det blitt smått med påskehaill og at han ikke kan skryte på seg noen ting. Etter en stund viste det seg at det var hans datter Jeanett Storstrand som hadde fiskelykke med seg og dro opp en fin liten røyr, som passer pent i steikepanna.

- Det morsomme er å holde på med fiskingen. Jeg har ikke tenkt å ha den til middag. Dette er fisk til bestemor. Selv skal jeg ha pizza, sier 12-åringen, før snøret med ny maggot senkes ned gjennom hullet i isen. Målet er å hale opp en hel del flere fisker til bestemor før de setter kursen hjem.

 Fiskeplass nært veien

- Det er topp å kunne dra opp hit til Rauvatnet. For oss handler dette om å komme oss ut og gi ungene en opplevelse ute. Det handler om å oppsøke steder der man ikke sitter foran PC og mobiltelefonen hele tiden, sier Thomas Storstrand fra Hauknes.

Han er synes plassen de valgte er topp, siden det er kort gåavstand inn til E12 og parkeringsmulighetene i nærheten er gode.

- I dag er det andre dagen på rad vi nyter livet her, sier turorganisatoren.

Bruker dagen

Storstrand forteller at de påskeaften brukte hele dagen ute på isen.

- Vi blir nok sittende ute en god stund i dag også. Det er været som bestemmer, men vi har laget en god levegg mot vinden, sier han.

Turen handler ikke bare om å lage mat. Det blir også tid for bålkos og kaffekoking, samt snørekjøring etter hunden for de minste ungene.

Bildeserie

Sjekk den påskestemninga på Rauvatnet

Se billedserie: