Gå til sidens hovedinnhold

Redusert ferjetrafikk mellom Levang og Nesna

På fv. 17 ved Levang i Leirfjord kommune bygges det ny ferjekaibru og oppstillingsplass. I en pressemelding fra Nordland fylkeskommune skriver de at ferjesambandet Levang – Nesna for det meste vil være upåvirket av anleggsarbeidene, men i ukene 8, 9 og 10 blir det redusert trafikk.

– Opprinnelig skulle vi innstille sambandet helt den første uka i mars når skolene har vinterferie, men det blir ikke nødvendig likevel, sier byggeleder Lars Lemika i Nordland fylkeskommune.

Det blir normal trafikk til og med klokken 08.10 fra Nesna. Avgang kl. 08.45 fra Levang endres til klokken 08.35. Neste tur er 1540 fra Nesna, med retur fra Levang kl. 16.10. Etter disse to avgangene vil det stenges igjen, før det åpnes for normal trafikk fra Nesna kl. 1845.

Lørdag og søndag er det normal trafikk.

– Vi ber de reisende om å sjekke oppdatert ruteinformasjon på Reis Nordland. Det er Boreal som opererer på strekningen, fortsetter han.

Ny midlertidig rute Nesna – Sandnessjøen

De tre ukene Levang – Nesna har redusert trafikk, har Nordland fylkeskommune i samarbeid med Boreal satt opp en alternativ ferjerute Nesna – Sandnessjøen. De planlagte avgangene er mandag – fredag fra Nesna klokken 09.30 og fra Sandnessjøen klokka 13.55. Seilingstiden er beregnet til 1 time og 30 minutter. – I arbeidene med å bygge et bedre ferjeleie på Levang er det helt nødvendig å begrense trafikken der en periode nå. Da håper vi at den midlertidige ferjeruta Nesna – Sandnessjøen kan være et godt alternativ for en del av de reisende, sier Lemika i Nordland fylkeskommune. Ruteinformasjon oppdateres på reisnordland.no

Neste periode som påvirker ferjetrafikken er planlagt til juni 2021. Dette kommer Nordland fylkeskommune tilbake til, skriver de i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken