Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil beholde alle domstolene

Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen vil opprettholde alle rettssteder i Norge, opplyser justisminister Monica Mæland (H).

– Vårt utgangspunkt er at vi trenger domstolene tilgjengelig for alle som trenger det, som kan få prøvd sine saker innen rimelig tid og fatte riktige avgjørelser uansett hvor man bor i landet vårt, sa Mæland på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Den regjeringsoppnevnte Domstolkommisjonen foreslo i høst å redusere antall tingretter fra 60 til 22 ved å gjennomføre en rekke sammenslåinger.

Kommisjonen mener at det bør foretas en kraftig sentralisering av domstolene i samtlige fylker. En rekke små tingretter foreslås slått sammen med andre og i hovedsak samlet i større byer.

Etter at kommisjonen hadde lagt fram sitt forslag sa statsminister Erna Solberg (H) at kuttet fra 60 til 22 tingretter trolig er altfor sterkt.

Les også

Rolf Selfors synes å vite at det ikke fins tilstrekkelig dyktige jurister i Norge som ønsker å praktisere i noen av de øvrige tre regionsentrene på Helgeland

Les også

«Det er imidlertid ren matematikk som avgjør hvilken av våre fire byer som rekrutterer sterkest med grunnlag i lakseeffekten, og det vet Arne Johansen: Mo i Rana»

Kommentarer til denne saken