Kai Henriksen: - Dyretragediene langs jernbanen på Helgeland er uakseptable. Det haster

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Under dagens fylkesting i Bodø stilte Kai Henriksen (H) spørsmål til hva fylkesrådet gjør for å minke dyretragediene langs Nordlandsbanen.

– Ingen jernbanestrekninger i Norge er så rammet som Nordlandsbanen når det gjelder påkjørsel av dyr. En rekke tiltak ble foreslått i 2015, men enten så ble disse ikke iverksatt eller i beste fall så var tiltakene nedslående. I dag har man GPS-teknologi og man vet at gjerder fungerer hvis disse settes opp der det er mest effektivt. Problemet er at systemet er tungrodd og mange parter skal involveres. Når det er så mange som har ansvaret så kan saken falle mellom to stoler.

Fylket har det overordnede ansvaret for å få stopp på disse dyretragediene. Vil fylkesrådet ta initiativ for å få en løsning på plass, spurte Kai Henriksen.

Fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp), sier dette er en sak mellom Bane Nor og reineierne.

– Påkjørsel av dyr på Nordlandsbanen har et for stort omfang og dyrene lider. Ansvaret ligger mellom Bane Nor og reineierne og de må komme til enighet. Gjerder er den beste løsningen, men det koster penger og derfor må Bane Nor budsjettere for dette. Fylket skal følge opp dette og vi er enige om at det haster, svarte Eggesvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken