Flere reiser hit for å feire nyttår

 *** Local Caption *** Fyrverkeriet ved London Eye er et vakkert skue.

*** Local Caption *** Fyrverkeriet ved London Eye er et vakkert skue. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det blir stadig mer populært å feire nyttårsaften utenlands. Antallet som reiser bort over nyttår har økt med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser statistikk fra Ticket Feriereiser.

Den mest populære storbyen er London etterfulgt av København og Stockholm.

Fyrverkeri, musikkfestivaler, parader, lysshow og feststemning med hundretusener av nyttårsgjester. Alt dette lokker reiseglade nordmenn til å feire det nye året i utlandet.

– London er nordmenns favorittby på nyttårsaften. Det er flott å oppleve nyttårsfyrverkeri ved London Eye og allsang når Big Ben slår sine tolv slag. Det sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

10 på topp – hit reiser vi:

1. London (1)

I sentrum av London er det skikkelig feststemning med fyrverkeri ved London Eye. Ikke glem å kjøpe billett til feiringen i sentrum (10 pund). Festen fortsetter første nyttårsdag med parade gjennom gatene i London sentrum.

2. København (ny)

Det er mye liv i København på nyttårsaften, og ved midnatt samles man på Rådhusplassen for å se fyrverkeriet over Tivoli. Mange restauranter og hoteller tilbyr spesielle nyttårsarrangementer hvor du kan spise nyttårsmiddag, drikke sjampagne og danse til langt på natt.

3. Stockholm (10)

I Stockholm er det nyttårsfeiring på Skansen som gjelder. Her samles folk ved midnatt  for å høre klokkene ringe og det er show med kjente artister. Her har du også en flott utsikt over byen, og det er en ideell plass for å se fyrverkeriet.

4. Dubai (8)

Dubai passer perfekt for dem som vil ha sol og varme når de reiser utenlands for å feire nyttår. Der er det mange nyttårsarrangementer å velge mellom, og du kan du få med deg verdenskjente artister som spiller. Det er også flere fyrverkerier i byen blant annet på hotellene Burj Khalifa, Burj al-Arab og Atlantis The Palm.

5. Amsterdam (4)

Lokalbefolkningen i Amsterdam elsker å feste, spesielt på nyttårsaften, og det er festligheter og fyrverkeri på mange av byens torg. Her finner du alt fra eksklusive maskeradeball til gatefester. Folkefesten finner du i gatene Damplassen og Rembrandtplassen hvor det klokken tolv er både lys, lyd, konserter og selvsagt fyrverkeri.

6. Manchester (ny), 7. Reykjavik (ny), 8. Helsinki (ny), 9. Barcelona (ny), 10. Budapest (3). (ANB)

Artikkeltags