Gå til sidens hovedinnhold

Rekordras for Rana Blad - aldri før har så mange abonnenter lest Rana Blad digitalt

Artikkelen er over 1 år gammel

Siden Rana Blad i starten av 2015 gikk over til å ha innlogging for å lese saker forbeholdt abonnenter (aID), har vi målt trafikken på hvor mange abonnenter som er innom Rana Blad hver dag, og hvor mange av disse igjen som leser én eller flere saker som er forbeholdt abonnenter.

I løpet av de fire og et halvt årene som har gått siden den gang, har vi satt stadig nye rekorder i takt med en naturlig overgang til en hverdag der stort sett alt av nyheter legges ut digitalt først. I redaksjonen har man i lang tid hatt tradisjonen for å feire nye digitale målestokker og rekorder med kake til lunsjen. Men i det siste har det vært såpass mange feiringer at det er like før redaksjonsmedarbeiderne nå ber om et sunnere alternativ til kakefestene.

For tallene fra de fire siste ukene er helt spesielle. Aldri før har vi i Rana Blad opplevd lignende tall. I løpet av de fire siste ukene har vi satt tre nye dagsrekorder - og to nye ukesrekorder (en ukesrekord viser til snittet av alle abonnenter som har lest minst én sak daglig i løpet av én uke).

I forrige uke raste rekordene som aldri før. Seks av syv dager er alle blant de 20 beste dagene i Rana Blads historie når det kommer til antall abonnenter som har vært innlogget og har lest saker på ranablad.no.

Ikke bare det, de tre beste dagene siden vi gikk over til aID i starten av 2015 stammer nå alle fra den siste uka - mandag, tirsdag og torsdag leste over 7.000 av våre abonnenter én eller flere saker forbeholdt abonnenter daglig, og det ble satt leserrekord mandag 9. september som så ble slått bare dagen etter - tirsdag 10. september

Dagen etter valget, tirsdag 10. september, leste hele 7.502 av Rana Blads abonnenter én eller flere saker digitalt via ranablad.no. Så mange abonnenter har aldri før konsumert digitalt innhold hos Rana Blad i løpet av én dag.

- Det er ikke tilfeldig at rekordene kommer på løpende bånd i forbindelse med valgdekninga vår. Dette opptar folk. Lokalavisa har alltid en viktig oppgave, men særlig viktig når det handler om valget, selve grunnmuren i demokratiet vårt, sier sjefredaktør Marit Ulriksen.

Resultatene fra forrige uke, 9. til 15. september, betyr dermed også at Rana Blad satte ny ukesrekord. Totalt sett leste i snitt 6.787 av våre abonnenter én eller flere saker hver eneste dag i løpet av forrige uke. Dermed røk også den forrige ukesrekorden, som ble satt bare tre uker tidligere i perioden 19. til 25. august.

Og det er ikke bare de eksisterende abonnentene som har flokket til for å lese innhold på ranablad.no. I løpet av de siste fire ukene har avisen også fått nærmere 200 nye abonnenter.

- At vi vokser i antall abonnenter er veldig gledelig. Veksten kommer som et resultat av det systematiske og grundige arbeidet vi over lang tid har gjort for å tilpasse oss leserne sine behov. Vi har et variert tilbud til alle leserne våre, et tilbud som er i stadig utvikling. Dette gjelder særlig det vi gjør digitalt, sier Ulriksen.

Kommentarer til denne saken