Gå til sidens hovedinnhold

Rektoren med kraftig advarsel i helga: - Det planlegges slåsskamp som skal filmes og legges ut på nett

Rektor Ole Gunnar Søstrand ved Leknes skole går ut med en klar advarsel etter at det skal være planer om filming av slåsskamp.

Nordland

Lofotposten: Fredag kveld gikk skolen ut med en melding til alle foreldre og foresatte med elever fra 5. til 10. trinn.

- Vi har fått informasjon om at det planlegges et møte i ballbingen på skolen, enten i kveld eller i morgen kveld, hvor formålet er å sloss og filme det som skjer for å legge det ut på nett. Vi ønsker å gjøre dere oppmerksomme på dette i håp om at slike hendelser kan unngås. Alle skal kunne være trygge i vårt lokalsamfunn, og konsekvensene av slike aktiviteter kan i verste fall bli fatale, skriver rektoren.

Varslet politiet

Han oppfordrer nå alle til å ta en prat med sitt barn for å få avverget situasjonen.

Søstrand ber også alle som måtte være ute i området om å være ekstra oppmerksom.

Fredag kveld er rektoren selv ute på skoleområdet. Han sier skolens ledelse ble klar over at det verserte informasjon om den planlagte slåsskampen.

- Dette kunne vi ikke la gå upåaktet hen, slår han fast.

Politiet er også varslet og var ved 19-tiden innom ved Leknes skole.

- Vi håper vi nå har fått avverget dette, jeg håper virkelig folk snakker med sine respektive barn, sier han og er ikke fremmed for at de som står bak kan komme til å flytte slåsskampen for å unngå for mye folk.

Søstrand sier han så seg nødt til å reagere. Han understreker at skolen kommer til å holde politiet oppdatert dersom de får mer informasjon.

- Dette er et ansvar vi som voksne har når vi får greie på denne type meldinger, da må vi foreta oss noe selv om vi ikke vet om det er sant eller ikke. Vi vil være føre var.

- Slåssing i skolegården

Ved Buksnes skole gikk ledelsen ut tidligere fredag med en klar melding etter uønsket adferd ved skolen på ettermiddagstid.

- Buksnes skole opplever at skjer ting her på ettermiddagstid, der elever fra Leknes skole er involvert. Vi snakker om hærverk, slossing, truing og uakseptabel adferd for øvrig. Vi ønsker ikke at skolegården vår skal brukes på denne måten, og ber dere om å ta en prat med egne ungdommer, for å forsikre dere om at de ikke er med på dette.

Kommentarer til denne saken