Rana Utvikling fortsetter med planleggingen av street art-prosjektet som skal ha Vikabandet i Ranenget, AMFI Domus og Mellomveien ved Rust som sitt lerret. Nå har de fått spikret det viktigste og største bidraget for å kunne få prosjektet til å bli en realitet, med hjelp fra Renta.

– Rana Utvikling ga uttrykk for at de var avhengige av og trengte lifter, så etter en kjapp prat med gjengen inne på Renta bestemte vi oss raskt for å bli med på dette, forteller Håkon Dehlin, prosjektleder for Renta.

Totalt er det tre lifter de bidrar med til prosjektet, til den nette sum av 142.623 kroner i leieverdi.

– Det er mange aktører som har kommet med viktige bidrag, men at Renta har gitt et slik bidrag er vi supertakknemlige for. Vi hadde ikke klart det uten dem, understreker Iselin Breirem, prosjektleder for omdømme og attraktivitet i Rana Utvikling (RU).

– Har aldri stengte dører

Breirem mener at samarbeidet er viktig, noe Dehlin sier seg enig i.

– Det er viktig å alltid stille opp og jeg føler at det er mange prosjekter som er avhengige av næringslivet. Kanskje det ikke utgjør så mye for oss, men det kan bli noe stort for andre her i Mo i Rana, sier Dehlin.

Han forteller også at det ikke bare er utstyret som står til disposisjon, men også de ansatte skal kunne bistå på dagen.

– Det er kjempekostbart utstyr vi låner bort, men vi må også ha muligheten til å være tilgjengelige ved behov. Det er viktig at Rana Utvikling vet at vi alle 11 her er med og vi har aldri stengte dører.

Dehlin fortsetter:

– I Renta har vi noe som heter ukens profil og da jeg ble spurt om hva favorittuttrykket på jobb var, var svaret enkelt: Det fikser vi. Så det ønsker jeg å leve opp til også.

– Ikke bare noe å henge julepynten i

Breirem har vært overveldet over tankesettet til Dehlin og Renta om at de fikser alt, men også responsen fra ranværingene har vært et gledelig syn. Nå venter de begge i spenning på at byen skal få et etterlengtet løft, spesielt Vikabandet.

– Den fortjener virkelig mer oppmerksomhet og vi må få vist frem at den fortsatt er i drift. Det er noe vi håper vi kan få vist i kunsten og denne byen trenger et kunstnerisk løft, mener Iselin.

– Alle har jo et forhold til Vikabandet, det er det første du ser når du kommer skrikende ut av sykehuset som nyfødt, sier Håkon mens han ler og fortsetter:

– Vikabandet er jo ikke bare noe du henger julepynten i.

De siste brikkene i puslespillet er nå frivillige til street art-prosjektet.

– Vi trenger to personer per vegg, så totalt blir det seks. De kan bugne seg på flere forskjellige oppgaver som fotografering, logistikk, men også kunstnerassistent. Alle som ønsker å melde seg må bare ta kontakt, forteller Iselin.