Anmeldt av politiet, frifunnet av retten

Artikkelen er over 2 år gammel

Bilføreren ble anmeldt av politimannen som kom kjørende bak. Men retten mener det er tvil om bilføreren brøt vikeplikten overfor en fotgjenger.

DEL

Det var en marsformiddag at mannen i slutten av 50-årene kom kjørende i 40-sonen i Mitre Gate i Mo i Rana. Samtidig befant en fotgjenger seg i nærheten av fotgjengerovergangen bilføreren nærmet seg.

I bilen bak kom en polititjenestemann. Politimannen mente at bilføreren foran brøt veitrafikklovens bestemmelse om vikeplikt for personer i eller på vei ut i gangfelt.

Bilføreren fikk utstedt forelegg, men har nektet straffskyld, da han mente at fotgjengeren ennå gikk langs veien og ikke var kommet fram til fotgjengerfeltet da bilføreren passerte og ikke stanset. Han hevdet at fotgjengeren heller ikke ga noe signal om at han var på vei ut i fotgjengerfeltet. Det samme forklarte passasjeren som også vitnet da saken kom opp for Rana tingrett.

Politivitnet hevdet på sin side at fotgjengeren var kommet fram til fotgjengerovergangen og så seg til sidene, klar til å gå over.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om ei bot på 7.200 kroner, men retten mente det forelå rimelig tvil, og frifant bilføreren.

Artikkeltags