Fredet handelssted får støtte til brannforebyggende tiltak

Tone Hammersmark Olsen og Axel Olsen ved Selsøyvik Handelssted får støtte fra Stiftelsen UNI.

Tone Hammersmark Olsen og Axel Olsen ved Selsøyvik Handelssted får støtte fra Stiftelsen UNI.

Artikkelen er over 1 år gammel

Selsøyvik Handelssted får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til brannforebyggende tiltak.

DEL

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. april 2018 besluttet å innvilge 75.000 kroner til formålet, melder stiftelsen i en pressemelding.

Aksel Olsen og Tone Hammersmark Olsen er eiere og drivere av Selsøyvik Handelssted i Rødøy kommune. Handelsstedet har vært i familien Olsens eie siden 1935 og de er tredje generasjon som bor og driver der.

Othelius Olsen, Aksels farfar var husmann under væreier Jæger. Da Jæger gikk konkurs i 1924, drev banken i Brønnøysund stedet og virksomheten noen år med en bestyrer.

Selsøyvik handelssted ble fredet i 1942 etter bygningsfredningsloven av 1920.

Aksel og Tone Olsen overtok Handelsstedet i 1990 og har siden den tid restaurert bygningene. De har hatt flinke håndverkere som har kunnet det gamle håndverket, og hele tiden i godt samarbeid med Fylkeskonservatoren i Nordland. Nå er alle bygningene ferdigrestaurert utvendig, mens noe mer arbeid innomhus gjenstår.

Landhandelen har vært i drift siden slutten av 1700-tallet og er fortsatt i daglig drift. Hovedhuset og Rødstua benyttes til overnatting for turister og i den gamle tjenerfløyen er det kafédrift om sommeren.

Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn.

Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner.

Artikkeltags