Kunnskapsparken Helgeland har ansatt Rune Finsås Einrem (29) fra Mosjøen. Han skal jobbe med forretningsutvikling i Inkubator Helgeland og prosjektledelse av aktivitet i industriklyngen ACT (Arctic Cluster Team).

– Det blir stort behov for hans kompetanse både i inkubatoren og ACT, for å bidra til utvikling av bedrifter og verdiskapende samarbeid i de nye grønne verdikjedene. Det er mange spennende etableringer på gang, i karbonverdikjeden, og innen hydrogen, metanol og ammoniakk for å nevne noe. Her vil spisskompetansen Rune har innen kjemi ha stor verdi. Vi er svært glade for å ha fått han med på laget, sier Monica Paulsen, daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland i en pressemelding.

Returnerer etter ti år

Einrem begynner i Kunnskapsparken Helgeland 15. august og skal ha kontorsted på Kunnskapsparkens kontor i Mosjøen, nærmere bestemt på Væxt, sammen med forretningsutviklerne Lillian Sørensen og Thomas Borgen. 

Einrem flyttet fra hjembyen etter videregående og returnerer hjemover med en bachelor i geologi, en master i kjemi og snart fullført doktorgrad i kjemi, etter å ha bodd rundt ti år i Tromsø, Alta og Hamar.

– Det er mye som skjer i regionen, og nå vil jeg bruke fagkompetansen min til noe positivt for Helgeland. Faget mitt, kjemi, er mitt spesialområde, og jeg kan bidra med å stille gode spørsmål til bedriftene – om det de er eksperter på, for å bidra til utvikling. Et par friske øyne kan være nyttig i mange situasjoner. I tillegg til kjemi, så har jeg geologisk bakgrunn, og kan ha gode faglige diskusjoner på det området, sier Einrem.

Har med samboeren

29-åringen har med seg samboeren, geolog Ane Kongsro Finstad, opprinnelig fra Porsgrunn, hjem. På fritiden driver de to med jakt, friske og friluftsliv.

– Vi er begge glade i å bruke naturen og som to geologiinteresserte har vi i tillegg til naturen selv så mange flere gleder bare i berget, elven og i steinene. Gjennom en helt ordinær dagstur får våre tanker utfolde seg. Det morsomme er når vi også finner gode forklaringer på tankene og spørsmålene vi stiller hverandre, forteller Einrem.

Både han og samboeren har fått jobb i hjemkommunen hans og synes det er spennende å flytte nordover.

– Jeg må si det var helklaff at både jeg og samboeren fant våre drømmejobber her nå, samtidig, sier 29-åringen i pressemeldingen.