Ryddeaksjon vil gå langs Sjøfronten, fra SI til Helgeland Marinasystemer. Dette blir sjette året på rad, og også i år skjer ryddingen i samarbeid med Helgeland Museum.

– Vi syns begge det fungerte bra i fjor og ønsker derfor å fortsette samarbeidet. Det er jo meldt kaldt og vått vær og da passer det perfekt å trekke inn på museet for litt forfriskninger og samtidig sjekke utstillingene. I år slipper vi heldigvis å tenke på koronarestriksjonene slik vi måtte i fjor, sier Mats Hansen i Rana Venstre i en pressemelding.

Med strandryddingen er det et mål å sette søkelys på problemet med marin forsøpling, som fører til dyrelidelser og forurensning. For det andre skal det bli fint og ryddig før 17. mai-feiringen.

– Vi i Helgeland Museum syns dette er et flott arrangement og vil også i år bidra med gratis inngang for alle som har vært med å rydde langs Sjøfronten på lørdag. Vi har plass til både store og små plastryddere hos oss, sier avdelingsleder Kristin Meitz Bru.

HAF bidrar med utstyr og henting av avfallet, slik at det eneste folk trenger å tenke på er varme klær for anledningen.

– Vi ser fram til å få ryddet området og håper flere vil være sammen med oss og bidra i denne viktige dugnaden, avslutter Mary Ann Dahl i Rana Venstre presseskrivet med.