Brann- og redningstjenesten i Rana rykket ut like før midnatt, natt til 1. april, etter en melding om brann i en søppelcontainer som sto plassert ved Rauvassgården like ved E12. Rauvassgården ligger like ved hovedveien og Raudvatnet i Rana. Brannvesenet rykket ut klokken 23:59 etter at brøytemannskaper varslet om branntilløpet.

– Det var fyr i containeren, ellers var det hele udramatisk. Det ble slukket raskt og to menn fra brannvesenet som rykket ut med tankbil kunne etter kort tid returnere til Mo i Rana, forteller vaktleder Trond Rabben på 110-sentralen i Bodø til Rana Blad.

Han har ingen opplysninger om containeren tilhører Rauvassgården eller er en container som disponeres av andre. Ifølge brøytemannskapene er det snakk om en hyttecontainer.

Også i morgentimene 1. april måtte brannmannskaper rykke ut, da til Langneset like utenfor sentrum av Mo i Rana etter at en brannalarm gikk av i en privatbolig. Steikeos på kjøkkenet var årsaken til at alarmen ble utløst og brannmannskapet returnerte etter å ha avklart at det ikke var snakk om noen brann. Melding om alarmen kom klokken 07:32.