Deltakerne på kulturfestivalen SAKU er ikke i tvil – ferieuka på Mo er et av årets store høydepunkt

Mange ganger: Linda Skotnes (foran t.v.), Adrian Røberg, Eline Jakobsen og Hallvar Sakrihei, alle fra Rana, sier at de har vært med på SAKU mange ganger og at de har gledet seg skikkelig til årets arrangement. De har sett aller mest fram til festmiddagen i Meyegården Spektrum.  Foto: Trygve Ulriksen Skogseth

Mange ganger: Linda Skotnes (foran t.v.), Adrian Røberg, Eline Jakobsen og Hallvar Sakrihei, alle fra Rana, sier at de har vært med på SAKU mange ganger og at de har gledet seg skikkelig til årets arrangement. De har sett aller mest fram til festmiddagen i Meyegården Spektrum. Foto: Trygve Ulriksen Skogseth

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I år er det 17. gangen kulturfestivalen SAKU arrangeres på Mo. Med så mange år under beltet, har festivalen blitt en sikkert post på sommerprogrammet for mange av deltakerne. Blant de 234 festivaldeltakerne som hadde tatt turen til Klokkerhagen på festivalens første dag, var det mange gjengangere.

– Noe av det herligste med å få arrangere en slik festival er å se gjensynsgleden til de som treffer igjen venner som de har blitt kjent med på tidligere festivaler, forklarer prosjektleder og initiativtaker Liv Karin Rørvik.

Smil og glede, tross regn og vind, det er SAKU 

Full fart med aktiviteter

I år hadde festivalen deltakere fra i alt 16 kommuner, fra Somna i sør til Steigen i nord.

– Vi satser på å kunne til by et bredt program, der vi har en balanse mellom både kreative og fartsfylte aktiviteter, forklarer Liv Karin.

I Klokkerhagen var det lite å si på spennet i aktivitetene man kunne være med på. Alt fra hesteridning, kanopadling, karaoke til taubane sto på aktivitetsplanen.

– Jeg synes det er herlig å male. Det gjør at man kan slappe av, forklarer Gøran Staulen fra Rødøy. Selv om det er første gangen han er med på SAKU har han sett fram mot denne uka.

– Jeg har gledet meg til å komme til Mo kjempelenge, forklarer G jøran.

Men det er ikke kunstmalingen Gjøran har gledet seg mest til.

– Det blir jo litt festing på kveldstid på Meyergården innrømmer Gjøran. Der har han planer om å bidra til underholdningen med å kle seg ut som Elvis og synge gamle popklassikere.

– Han er jo «kongen», så da blir det skikkelig god stemning, ler Gjøran.

Gjensyn: Liv Karin Rørvik, Marte Fjeldstad og Joakim Rasmussen strålte på første festivaldag.

Gjensyn: Liv Karin Rørvik, Marte Fjeldstad og Joakim Rasmussen strålte på første festivaldag.

På Hesteryggen: May-Lis Knudsen fra Mo prøvde hesteridninga i Klokkerhagen.

På Hesteryggen: May-Lis Knudsen fra Mo prøvde hesteridninga i Klokkerhagen.

Prosjektleder Liv Karin tror SAKU ikke bare bidrar med gode opplevelser i løpet av festivaluka, men er sikker på at denne uka spiller en viktig rolle i livene til mange av deltakerne.

– For mange av dem som kommer hit år etter år er dette en av de viktigste ukene i året. Dette er en fast post på sommerprogrammet som de virkelig gleder seg til og som de kan se fram mot, forklarer Liv Karin.

Rafting

Linda Skotens, Eline Jakobsen, Hallvar Sakrihei og Adrian Røberg måtte si seg enige.

– Vi har vært med på festivalen mange ganger nå, og vi har gleda oss skikkelig til i år, stråler Eline.

– Vi har jo gledet oss til raftingen, men det vi kanskje har sett aller mest fram til er festmiddagen i Meyergården Spektrum, forklarer hun mens de andre nikker enig.

Etter to dager med aktiviteter i Klokkerhagen avsluttes uka med to aktivitetsdager nede ved havna, der blant annet havrafting står for tur.

Jubel: Joakim Rasmussen fikk prøvd seg i taubanen.

Jubel: Joakim Rasmussen fikk prøvd seg i taubanen.

SAKU

Sommeraktivitetsuke som arrangeres på Mo med middler både fylkeskommunen og andre sponsorer.

Blir i år arrangert for 17. gang.

234 deltakere fra 16 kommuner i Nordland deltar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken