Et salmonella-utbrudd i Europa knyttes til den populære Kindersjokoladen. De fleste smittede er barn, og flere av dem har vært innlagt på sykehus, ifølge FHI.

– Det pågår et utbrudd i Europa forårsaket av mage-tarmbakterien monofasisk Salmonella Typhimurium. Så langt er det påvist smitte hos 126 personer fra åtte ulike europeiske land, inkludert ett tilfelle fra Norge, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Intervjuer av de syke har ført til mistanke mot Kindersjokolade fra produsenten Ferrero.

– Kindersjokoladeprodukter, inkludert Kinderegg, er mistenkt smittekilde. Mattilsynet undersøker om produktene er kommet til Norge.

Flere land har trukket Kinderproduktene fra markedet. Produktene som er mistenkt smittekilde, har så langt kommet fra samme fabrikk i Belgia.

Ferrero har kalt tilbake enkelte varepartier inntil resultatene fra undersøkelser er klare, ifølge AFP. Medianalderen til de påvist smittede er fire år.

– Ingen av våre Kinderprodukter på markedet har testet positivt for salmonella, og vi har ikke mottatt klager fra forbrukere, skriver Ferrero i en uttalelse på selskapets franske nettside mandag.

(©NTB)