– I et samarbeid mellom 4/4 Forum for takt og tone og Træna festivalen/Ta Træna med storm har det lyktes oss å få ham til Helgeland der han holder konserter 9. og 10. februar, noe vi er utrolig stolte og glade for, sier Bjørn Bonsaksen (4/4) og Viggo Randal (Trænafestivalen) i et presseskriv.

Svært få artister har så mange ganger blitt nominert til- eller fått så mange Spelemannspriser som Bjella. Han gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. To år senere innkasserte oppfølgeren «Vonde Visu» Spellemannprisen. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista. I 2016 kom «Gode Liv», Bjellas fjerde soloalbum. Bjella har også bla mottatt Edvardprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen.

Og Bjella har flere strenger å spille på: I 2017 debuterte Bjella som forfatter da diktsamlinga» Jordsjukantologien Nr. 1» ble utgitt. Samme år ble teaterstykke «Kan nokon gripe inn», basert på Bjellas tekster, sett av 33.000 på det Norske Teateret. Det ble nye utgivelser både i 2020 og 2021 og høsten 2021 debuterte Bjella som romanforfatter med «Fiskehuset» som er kommet i flere opplag og er oversatt til dansk og tysk.

Konserten som Bjella gjør på Træna er en del av «Ta Træna med storm» – Vinterfestivalen som arrangeres av Træna Museum. Festivalen som går fra 9. -12 februar kombinerer kulturelle opplevelser med faglig påfyll; bokbad, konserter, matopplevelser, sauna og mye mer.

«Festivalnettverk Helgeland som består av åtte festivaler på Helgeland, der både Trænafestivalen og Smeltedigelen er med, har også lagt seminar og workshop til Træna. Slik kom samarbeidet med å få en av Norges største vokalister, tekstforfattere og lyrikere til Mo i Rana og Træna., står det i pressemeldingen.

– Det er bare å glede seg til et nytt dykk ned i Bjellas låtunivers. Sørgmodig glede og romantisk hjertesorg», avslutter Bjørn og Viggo.

Bjella har for øvrig besøkt Rana tidligere og holdt blant annet en meget solid konsert på Kroglia kulturgård i 2019. I 2018 spilte han på Myken. og han har vært på Træna før også. I 2016 spilte han i en av landets mest majestetiske «arenaer» Kirkehelleren.

Relaterte saker:

Les også

I sin totalrenoverte fritidsbolig har Unni og Bjørn et ekte skap fylt med kjærlighet, ei eplekake på lur og en utsikt de aldri blir lei: – Vi har drevet og restaurert på dette huset her i 12 år nå