Utvider flyplassen på Gardermoen for 3,3 milliarder kroner

Gardermoen  20170329.
Flytavle på nye Oslo lufthavn som åpner offisielt torsdag 27. april i år.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Gardermoen 20170329. Flytavle på nye Oslo lufthavn som åpner offisielt torsdag 27. april i år. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For å øke kapasiteten for reisende utenfor Schengen-området, vil Avinor utvide Oslo lufthavn på Gardermoen med 30.000 kvadratmeter.

DEL

Om tre uker starter utbyggingsprosjektet «Utvidelse Non-Schengen Øst». Fram til sommeren 2022 vil arbeidet med å utvide flyplassen med 30.000 kvadratmeter pågå. Prislappen på de planlagte arbeidene er satt til 3,3 milliarder kroner, opplyser Avinor onsdag.

Neste uke innkalles entreprenører og leverandører til et informasjonsmøte før byggearbeidene starter.

Hensikten med utvidelsen er å møte den økte passasjertrafikken til land utenfor Schengen-området. I dag kan flyplassen håndtere 5,5 millioner reisende årlig, etter utvidelsen blir dette utvidet til 8 millioner.

– De siste årene har trafikken til og fra land utenfor Schengen vist en betydelig større vekst enn trafikk innenfor. At vi legger til rette for denne trafikken med å bygge god og tilpasset infrastruktur er helt nødvendig. Det vil gi Norge økt konkurransekraft og store samfunnsøkonomiske gevinster, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas på Avinor Oslo lufthavn.

(©NTB)

Artikkeltags