Oppdatert 14.00: Politiet melder om store trafikale problemer og lang kø som følge av at E6 er stengt mellom rundkjøringene på Selfors og i Ranenget. Det er omkjøring via Selfors, Mjølan og Sagbakken.

Fredag morgen kjørte en gravemaskin inn i jernbanebrua på Tverråneset. Kollisjonen var såpass hard at det ble til dels store strukturelle skader på brua og selve jernbanesporet flyttet seg, 40 centimeter på ene siden og 50 centimeter på den andre siden. Arbeidet på brua ble derfor omfattende og det rammet både Nordlandsbanen og E6.

Tom Petter Høgset, banesjef i Nordlandsbanen Nord, sier arbeidet ikke vil bli ferdig før lørdag.

– Klokken tolv hvis alt går etter planen, men dette er ikke helt sikkert. Det har vært en skikkelig smell som gjør at vi må utbedre selve brua og strukturen på denne samt få sporet på plass i begge retninger. Det som er viktigst er at det gikk bra med sjåføren av gravemaskinen. Alt det andre kan vi ordne, men det vil ta tid, sier Høgset.

 

Pressesjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, sier det vil bli buss for tog på strekningen.

– Det vil bli busspendel på stedet til Bane Nor sier alt er klart. Toget til og fra Trondheim vil få buss fra Dunderlandsdalen til Namsskogan, mens tog til og fra Bodø vil ha busspendel Lønsdal/Mo, sier han.