Gå til sidens hovedinnhold

KrF vedtok å ta en aktiv rolle: – Det undergraver muligheten for å drive næring og vil gå ut over bolyst og gründerlyst

Artikkelen er over 2 år gammel

Siden 2015 har det vært arbeidet med nytt samferdselskart for Nordland. Underveis har saken skapt stort engasjement og mange steder langs kysten svært stor bekymring for framtidig rutetilbud.

Under årsmøtet i Nordland KrF ble en uttalelse enstemmig vedtatt.

Nordland KrF merker at i disse dager ser man konturene av det som kan bli framtidig ruteproduksjon.

– For en del lokalsamfunn langs kysten vår er de negative konsekvensene av omleggingen store. Det undergraver muligheten for å drive næring og vil gå ut over bolyst og gründerlyst. Dette er en situasjon ingen er tjent med, melder årsmøtet i Nordland KrF.

Fylkesårsmøtet i Nordland KrF ønsker en framtids- og utviklingsrettet politikk. De mener at for noen kommuner og lokalsamfunn er den foreslåtte ruteproduksjonen mange steg i feil retning, for disse vil dagens ruteproduksjon være langt å foretrekke framfor det som er lagt fram.

Fylkesårsmøtet i Nordland KrF mener dagens situasjon ikke er holdbar.

– Derfor må KrFs fylkesråd og egen fylkestingsgruppe ta en aktiv rolle for at de uheldige konsekvensene av nytt samferdselskart unngås. Vi oppfordrer fylkesrådet til å bidra med nye forslag, kvalitetssikret gjennom kontakt med de berørte lokalsamfunn, kommunene og viktige næringsaktører, heter det i vedtaket.

Les mer

15 ordførere med felles opprop om ferje- og hurtigbåttilbudet: Vi aksepterer ikke reduksjoner

Les mer

Kystbefolkningen kjempet med nebb og klør. Mandag kveld ble det vedtatt åpen høring

 

Kommentarer til denne saken