Etter et halvt års byggetid er arbeidene på ferjekaia ferdig. Kostnaden ble 16,5 millioner kroner

Nybrua ved Jektvik ferjekai | Fotograf: Hjalmar Emil Kristensen

Nybrua ved Jektvik ferjekai | Fotograf: Hjalmar Emil Kristensen

DEL

– Gamlebrua ved Jektvik ferjeleie var i dårlig stand, så det er veldig godt å få på plass en ny robust ferjebru, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding.

Nybrua

Ettersom den nye brua er både bredere og lengre enn den gamle, er alle betongkonstruksjoner på land skiftet ut, også heistårnene. 

Den gamle ferjebrua var i dårlig stand. Blant annet var bæreevnen til fundamentene svekket. I løpet av ti dager i april ble utskiftingen av ferjebrua utført. Den nye brua er trukket lenger inn på land, noe som har gjort det nødvendig å sprenge ut masser fra havbunnen for å sikre tilstrekkelig dybde.

Takker for tålmodigheten

Det er Statens vegvesen som planlegger og bygger på vegne av fylkeskommunen. Prosjektleder i Statens vegvesen, Frode Nymo, er fornøyd med publikum i byggeperioden.

– Vi vil takke naboene til anlegget, trafikanter og ferjemannskap for tålmodigheten de har vist gjennom byggetiden, sier prosjektlederen.

Entreprenør i prosjektet har vært HAK Entreprenør AS. Selskapet sikret seg begge kontraktene omfattet av prosjektet, til en samlet verdi av 16,5 millioner kroner 

Artikkeltags