Skal du reise kollektivt i Nordland, må du lete en helt ny plass etter rutesøk

Samferdselssjefen regner med at folk vil bruke uttrykk som "Ryk og Reis" nå som ruteinformasjonen endrer navn til Reis. Illustrasjonsfoto: Ingeborg Andreassen

Samferdselssjefen regner med at folk vil bruke uttrykk som "Ryk og Reis" nå som ruteinformasjonen endrer navn til Reis. Illustrasjonsfoto: Ingeborg Andreassen

DEL

177Nordland endrer navn til Reis. Skal du reise kollektivt i Nordland finner du nå reiseinformasjon og rutesøk på reisnordland.no.

– Vi endrer navn for å bevege oss videre fra et navn knyttet mot et telefonnummer som ikke er i bruk lenger, for å kunne kommunisere godt på de digitale flatene, og bli funnet lett i nettsøk, forklarer Samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i en pressemelding.

Samferdselssjefen regner med at det nye navnet Reis, antakelig også vil bli brukt for utløp av frustrasjon når en hurtigbåt noen ganger er innstilt på grunn av dårlig vær.

– Reis til..., eller ryk og reis vil sikkert bli brukt noen ganger, ler Viseth.

– Vi mener navnet egner seg godt for å beskrive tjenesten vi faktisk tilbyr. Reis kort, reis langt, reis i Nordland, påpeker Viseth.

Viseth mener tiden er inne for å spisse formidling av kollektivtilbudet i Nordland.

– Vi må tilpasse oss, og benytte de midlene vi har best mulig for alle som bor i regionen. Det nye navnet og logoen vår, gjenspeiler det vi jobber med hver eneste dag; å skape et godt og hensiktsmessig kollektivtransporttilbud, sier Viseth.

Leder for markedsseksjonen ved samferdselsavdelingen, Siri Vasshaug, beroliger de som måtte tro at det er kjøpt dyre konsulenttjenester for å komme på navnebyttet, i tider der den fylkeskommunale økonomien er under press.

– Navnet har vi kommet på selv. Og endringen skjer på digitale flater, uten at det følger ekstra kostnader knyttet til endringen, påpeker hun.

Artikkeltags