Gå til sidens hovedinnhold

Sandra Lyng er klar for Stjernekamp på NRK: - Hjertet dunker hardt, jeg svetter

Artikkelen er over 1 år gammel

Mosjøværingen ble nettopp presentert som en av ti artister som skal konkurrere om å bli «Norges ultimate entertainer» til høsten.

[HELGELENDINGEN] «Stjernekamp» har gått på NRK 1 de siste ni årene. Ti artister konkurrerer i en rekke sjangre, og vinneren kan smykke seg med tittelen «Norges ultimate entertainer». I fjor var det Bilal Saab (20) som vant seernes stemmer , og kunne følge i Ella Maria Hætta Isaksens fotspor som vinner av konkurransen.

Torsdag presenterte programleder Kåre Magnus Bergh artistene som skal konkurrere denne høsten, og den første på lista var Mosjøens egen Sandra Lyng.

- Hjertet dunker kjempe hardt, jeg svetter, jeg kjenner nervene allerede, sa Lyng til programleder Bergh i følge NRK samtidig som hun understreket at det var en godfølelse.

Til VG sa 33-åringen kort tid etterpå at deltakelsen kom til å bli både kjempegøy og veldig spennende. Avstemmingen underveis vil hun ikke tenke på enda.

- Det føltes med en gang riktig å si ja til dette. Det er så mange fine folk og god stemning. Jeg har en god magefølelse på dette, sier Lyng som tror at opera og rap-delen blir det mest «tricky».

– Jeg driver ikke akkurat så mye med til vanlig. Samtidig liker jeg å utfordre meg selv, og det får jeg gjort her, sier hun.

Dette er årets Stjernekamp-deltakere:

Sandra Lyng (33)

Mosjøværingen ble først kjent gjennom «Idol»-deltagelsen i 2004. Hun har hatt hiter som «Sommerflørt» og «Play my drum».

Emil Solli-Tangen (30)

Denne våren har mange seere sett Solli-Tangen konkurrere i Melodi Grand Prix sammen med broren Didrik Solli-Tangen, og som deltager i TV 2 serien «Kompani Lauritzen».

Hege Øversveen (34)

Øversveen tok andre plassen i «The Voice» i 2012. Countryartisten har siden gitt ut to album.

Knut Marius Djupvik (32)

Djupvik ble også først kjent gjennom «The Voice», hvor han vant i 2013. Siden har han hatt roller i musikaler som «Jesus Christ Superstar», «Chess» og «Vi elsker Abba».

Regina «Myra» Tucker (25)

Bergens-rapperen Myra ble oppdaget på SoundCloud i 2016. Siden har hun stått på både festival- og klubbscener og blant annet jobbet med Lars Vaular.

Vegard Bjørsmo (19)

19-åringen fra Karasjok har gitt sin stemme til en samiske versjonen av «Kristoff» i «Frost 2». Han har også gått musikklinja på Alta videregående, som er samme linje som de to foregående vinnerne av «Stjernekamp».

Anita Hegerland (59)

Hegerland ble kjent i Norge allerede som 8-åring, og har siden solgt flere millioner plater i flere land.

Odd Einar Nordheim (48)

Nordheim ga ut debutalbumet i 2001, fem år etter at han vant TV-programmet «Med blikket mot stjernene».

Ingeborg Walther (20)

Walther er også kjent gjennom TV 2-programmet «The Voice», hvor hun deltok i 2017. Siden har hun hatt hovedrollen i forestillingen «Trolle og den magiske fela», av Alexander Rybak.

Alex Rosén (52)

Rosén er kjent for mange som TV- og radio-personlighet, men han har også vært vokalist i bandet «Go-go Gorilla og ga ut soloalbumet «Prewave» på 90-tallet.

Kommentarer til denne saken