Sissel Angelsen er leder i Bjøllånes sanitetsforening.

Foreningen holder til i Dunderlandsdalen og er en liten sanitetsforening med rundt 13 medlemmer.

Påskelotteri

På grunn av pandemien har det vært få arrangementer i foreningen de siste to årene. Da muligheten til å avholde et påskelotteri kom tok medlemmene raskt grep, selv om det ikke er noe de vanligvis pleier å arrangere.

– For noen år siden fikk vi en veldig fin vugge i tre, lagd av en mann fra Flostrand, fra et eldre ektepar som bor her i dalen. Vi fant ut at vi skulle ha et lotteri for å få gitt den bort. Vi ordnet med flere gevinster, slik at det ble fem til sammen, sier Angelsen.

Under et møte med foreningen ble det diskutert hva overskuddet fra påskelotteriet skulle gå til. Medlemmene kom raskt fram til at de ønsket å hjelpe krigsrammede i Ukraina.

– Vi er ikke noe begeistret for krigen og liker ikke det vi ser på nyhetene. De som er rammet trenger hjelp og vi ønsket å hjelpe, sier lederen.

30.000 kroner

Det var de ikke alene om. Påskelotteriet engasjerte flere enn medlemmene kunne drømt om, og hele 30.000 kroner var innsamlet da vinnerne av lotteriet ble trukket 6. april. Da hadde lotteriet foregått i omtrent en måned.

– Det er helt enormt. Veldig mange ville støtte. Folk er flinke til å støtte opp om sanitetsforeningen når vi har lotteri og basarer, men dette var mye mer enn vi forventet, sier hun.

– Vi pleier å få inn lignende summer når vi har vår årlige basar i oktober, men det er et helt annet arrangement med 50-60 gevinster, kafé, salg av kaffe og mat. Dette, som var et rent lotteri med bare fem gevinster, hadde vi ikke trodd vi skulle få inn så mye på, legger hun til.

Pengene er gitt til Røde Kors sitt arbeid for krigsrammede i Ukraina.

– Vi er kjempefornøyde med å ha gitt så mye. Samtidig skulle vi så gjerne hjulpet mer. Det er veldig fint å se at det er mange som stiller opp og hjelper til, sier Angelsen.

– Så håper vi at krigen ender snart, legger hun til.