Omsorgsberedskapsgruppa i Rana eies av de fem sanitetsforeningene i Rana. 13. juni inviterer de til tidenes første Trygghetstreff for eldre i Lions Park og Moholmen Båtstue, like ved Mo i Rana politistasjon. Selve konseptet ble utviklet sommeren 2021 gjennom et samarbeid mellom Norske Kvinners Sanitetsforening og Brann og redning.

På lag har sanitetskvinnene fått Lions Club Mo i Rana i tillegg til den lokale Brann og Redningstjenesten.

– Aktuelt tema

– Vi var godt i gang med å planlegge trygghetstreffet, da storbrannen brøt ut i en boligblokk i Mo i Rana sentrum midt i april. Brått ble alvoret i temaet vi skulle sette på dagsorden, høyaktuelt. På det tidspunktet hadde vi søkt og fått midler til å gjennomføre trygghetstreffet av Departementet for samfunnssikkerhet og beredskap. Omsorgsberedskapsgruppa var også i dialog med brannsjefen, forteller leder i omsorgsberedskapsgruppa Siv Straumbotn og nestleder Rita Mariann Kristiansen.

Trygghetstreff har vært arrangert flere steder i landet, men 13. juni er første gang i Mo i Rana.

– Vi ble kjempeglade da sanitetskvinnene tok kontakt med oss i Brann- og redningstjenesten. Dette er en sak vi brenner for, og deltar gjerne på arrangement der vi kan bidra til å øke bevisstheten rundt brannsikkerhet og forebygging. Vi vil også vise alternative måter å slukke brann på, dersom situasjonen skulle oppstå, sier brannsjef Frode Thomassen og branninspektør Per Skotnes og legger til:

– Det er flott at noen tar initiativ til trygghetstreff. Vi liker hele konseptet.

Ikke bare det, sanitetskvinnene i omsorgsberedskapsgruppa har også tenkt på at noen vil ha behov for transport. Det var ikke nei å spore hos Bjørnar Strømhaug da han som president i Lions Club Mo i Rana, ble kontaktet.

Sosial ramme

– Våre frivillige i Lions skal bidra til å få folk til Moholmen Båtstue og Lionsparken. Vi har også medhjelpere som vil være med å sette opp telt i Lionsparken hvis det skulle bli behov, sier Strømhaug.

Målgruppa for trygghetstreffet er eldre hjemmeboende personer. Selv om tema er alvorlig nok, er det ei sosial ramme rundt treffet. En fin mulighet til å treffe andre og slå av en prat.

– Vi har sørget for at det blir musikk, pizza, kaffe og kaker. Vi håper mange melder seg på. Det gjør folk ved å ringe til meg innen 8. juni, sier Rita Mariann Kristiansen, som er for øvrig er leder i Åga sanitetsforening.