Lam satt fast: – Brannvesenet på Trofors ville gjerne prøve ut noe nytt utstyr og hjelpe oss. De var helt fantastiske

Tor Sverre Mjølkarlid og Aurora Mjølkarlid ved sauene som ble tatt ned fra Pilfjellet.

Tor Sverre Mjølkarlid og Aurora Mjølkarlid ved sauene som ble tatt ned fra Pilfjellet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[HELGELENDINGEN] – Det som skjedde var at vi skulle hente ned en sau og to lam fra Pilfjellet. Vi fikk de med oss ned fra fjellet og skulle ha de i tilhengeren. Da løp det ene lammet plutselig i vei og kom seg på den andre siden av elva. Så sto lammet på en stein. Han sto sikkert der en times tid, forteller saueeier Tora Mjølkarlid til Helgelendingen.

Så fikk de hjelp.

– Brannvesenet på Trofors ville gjerne prøve ut noe nytt utstyr og hjelpe oss. De var helt fantastiske, sier Mjølkarlid, som skryter mye av roser brannvesenets innsats.

– De skulle over og redde lammet, så hoppet lammet til elva igjen, og da reddet en brannmann det opp. Så det var dramatisk, men det var bra at lammet ble reddet, sier Mjølkarlid.

– Nå går det bra. Det står i tilhengeren sammen med moren og det andre lammet. Lammet som ble stresset og løp til elva har brukket foten, men det skjedde på vei ned fra fjellet. Vi får se hva vi gjør med det når vi kommer hjem, sier Mjølkarlid. Familien bor i Hattfjelldal.

– Dette er langt utenfor vårt beiteområde. Nå skal vi spise, vi har drevet med dette hele dagen, sier hun.

Tidligere: En bonde fant et lam som sto fast i elva Troia, som er en del av Auster-Vefsna. Området Troia er like ved bygdetunet på Trofors.

– Lokal Brann bistår, skriver politiet i Nordland på Twitter søndag ettermiddag.

– 100 % vellykket aksjon av brann. Lammet er berget og i god behold, oppdaterer politiet.

Artikkeltags