Fortvilt bonde i Lofoten våknet opp til fargelagte sauer: - Jeg er sjokkert. Dette er dyremishandling

Flere sauer ble utsatt for nedspraying natt til søndag. Verst gikk det utover denne karen.

Flere sauer ble utsatt for nedspraying natt til søndag. Verst gikk det utover denne karen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Natt til søndag ble flere sauer sprayet ned med spraymaling i et fjøs på Leknes, skriver politiet i Midtre Hålogaland på Twitter.

– Vi ble kontaktet av en fortvilt bonde som hadde funnet sauene sine nedsprayet av spraymaling i fjøset. Det er snakk om ganske mange sauer også, sier Jan-Erik Solheim ved politiet i Midtre Hålogaland.

Bonden er selvfølgelig forbannet.

– Flere sau og lam var blitt spraymalt. Jeg skiter i om jeg taper noen kroner på ulla. Det viktigste for meg er at dyrene har det bra. Dette er dyremishandling og jeg sjokkert over at noen kan få seg til å gjøre noe sånt, sier han til Lofotposten.

Alvorlig

Han sier at dette er en sak politiet tar på alvor.

– Det må vi gjøre. Her er det snakk om noen som har tatt seg inn i et fjøs på noen andres eiendom. I tillegg er dette dyreplageri, sier Solheim.

Det kan også bli snakk om erstatning.

– Ulla på mange av sauene er jo ødelagt og ubrukelig, så dette vil jo medføre et økonomisk tap for bonden, forklarer Solheim.

Tips

Politiet ber nå om hjelp i etterforskningen.

– Vi har gjennom bonden fått gode spor etter gjerningspersonene. Jeg vil oppfordre de som har gjort dette om å snarest ta kontakt med politiet, men vi ønsker fortsatt tips, sier politibetjent Ruben Evjen til Lofotposten.

Politiet har opprettet straffesak og saken blir etterforsket videre.

Artikkeltags