Gå til sidens hovedinnhold

Seks nye positive koronaprøver mandag – kommunen oppfordrer innbyggerne om å forhåndsstemme på grunn av smittesituasjonen

Mandag ble det registrert seks nye koronasmittede i Rana. Fem av de som avla positive koronaprøver er kjente nærkontakter, mens en av personene foreløpig har ukjent smittekilde. Smitteoppsporing pågår fortsatt.

De seks positive prøvene fører totalen de siste fire døgnene opp i 18 personer som har testet positivt for korona.

– Trenden nå er at smittetallene øker igjen. Antallet nærkontakter går også opp når skoleferien er over og de fleste er tilbake på jobb, skole og barnehage. Vi er i en utbruddssituasjon som kan utvikle seg videre, sier konstituert kommunikasjonssjef Tore Bratt i en pressemelding fra Rana kommune.

– Vi ser at oppfordringen om å teste seg raskt ved symptomer blir fulgt, og oppfordrer alle til å følge de viktigste forebyggende smittevernrådene også i tiden framover. Hold deg hjemme om du har symptomer. Ikke vent med å bestille deg time til test. Ha rene hender. Hold avstand.

I pressemeldingen vises det også til at forhåndsstemmingen i stortingsvalget er godt i gang. Så langt har 2005 personer i Rana allerede avgitt sin stemme, noe som utgjør 9,92 prosent av de stemmeberettigede i kommunen. Kommunen oppfordrer innbyggerne til å forhåndsstemme i dagene og ukene som kommer.

– Målet er at så mange som mulig forhåndsstemmer i Mo samfunnshus, der smittevern og organisering på en god måte gjør at stemming er trygt. Hvis for mange venter til valgdagen, kan det bli trengsel i valglokalene, og det ønsker vi å unngå så langt det lar seg gjøre.

Kommentarer til denne saken