Lurer du på om du betaler for mye skatt? Her kan du få gratis hjelp med selvangivelsen

STILLER TIL NETTMØTE: Ingrid Albrigtsen og Wenche Horn Westgaard (t.h.) fra Skattetaten har til sammen 63 års erfaring, og tirsdag stiller de til nettmøte hos Rana Blad. Da besvarer de alle tenkelige spørsmål du har knyttet til selvangivelsen, men allerede nå kan du sende inn dine spørsmål.

STILLER TIL NETTMØTE: Ingrid Albrigtsen og Wenche Horn Westgaard (t.h.) fra Skattetaten har til sammen 63 års erfaring, og tirsdag stiller de til nettmøte hos Rana Blad. Da besvarer de alle tenkelige spørsmål du har knyttet til selvangivelsen, men allerede nå kan du sende inn dine spørsmål. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag kommer Skatteetaten til Rana Blad for å svare på dine spørsmål på et nettmøte, men allerede nå kan du sende inn spørsmål.

DEL

Siste frist for å levere selvangivelsen (30. april) nærmer seg med stormskritt, og selv om det har blitt lettere å levere fra seg de rette tallene i dag enn det det var i gamle dager, så er det likevel mange detaljer som kan få noen og en hver til å lure på om de gjør dette riktig.

Men frykt ikke - det er hjelp å få.

Tirsdag 28. april, fra klokken 1200 til 1400, kommer to dyktige rådgivere fra Skatteetaten til Rana Blad for å svare på ulike spørsmål fra våre lesere iet nettmøte som du kan følge her.

Men allerede nå kan du skrive inn dine spørsmål til duoen i denne artikkelen.

Wenche Horn Westgaard og Ingrid Albrigtsen har til sammen 63 års erfaring fra Skatteetaten og vil være rustet til å svare på hva det enn måtte være du har av spørsmål knyttet til selvangivelsen

Selvangivelsen din er for tiden tilgjengelig på skatteetaten.no og det er en fordel om du på forhånd har sjekket at opplysningene i denne er korrekte. 

– For å være sikker på at du betaler riktig skatt, må du sjekke at opplysningene i selvangivelsen er korrekte, at alle opplysningene er med og at du har fått alle fradrag du har krav på. Spørsmålene kan blant annet dreie seg om føring av inntekter og fradrag, forteller Wenche Horn Westgaard. 

For eksempel er rentefradraget på private lån ikke forhåndsutfylt, men noe du selv må legge til. Pendlerfradrag og foreldrefradrag knytter det seg ofte også spørsmål til.

Horn Westgaard minner på at alle må sjekke selvangivelsen sin. Er det feil i forhåndsutfylte opplysninger fra for eksempel arbeidsgivere eller banker, må dette rettes.

– Husk at det er du som har den beste informasjonen om dine økonomiske forhold. Bruk litt tid til å tenke tilbake på fjoråret. Hva skjedde i 2014 som kan ha betydning for selvangivelsen? Kanskje har du kjøpt leilighet, arvet, giftet deg eller blitt aleneforsørger? Ikke risiker å få tilleggsskatt eller gå glipp av et fradrag fordi du ikke har sjekket tallene. Det er viktig at alle tar seg tid til å gjøre denne jobben, påpeker Ingrid Albrigtsen, og fortsetter:

- På www.skatteetaten.no finner du en enkel steg for steg guide som loser deg trygt gjennom selvangivelsen. Der har vi også en fradragsveileder.

Her kan du sende inn dine spørsmål allerede nå.

Laster nettmøte...

Artikkeltags