- Spørsmål om festetomter går igjen før årets selvangivelse skal leveres

STILLER PÅ NETTMØTE:

STILLER PÅ NETTMØTE: Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Skatteetaten stilte til nettmøte hos Rana Blad. Dette er hva de fikk spørsmål om.

DEL

Tirsdag stilte to erfarne rådgivere fra Skatteetaten til nettmøte hos Rana Blad for å besvare på spørsmål fra leserne om årets selvangivelse. Den skal som kjent leveres 30. april og selv om det var flere gjengangere blant spørsmålene, var det også noen dagsaktuelle problemstillinger som flere var interessert i å få vite mer om.

- Vi ser at det i år har vært mye fokus på festetomt og avgifter knyttet til dette. Så det er nok naturlig at det er mange som stiller spørsmål om akkurat dette, forteller Wenche Horn Westgaard.

- Ellers er det flere som lurer på særfradrag for enslige forsørgere. Her er det slik at Skatteetaten henter inn sine opplysninger fra NAV, så hvis det er noe her som man lurer på, bør man først og fremst ta kontakt med NAV, sier Ingrid Albrigtsen.

De to rådgiverne forteller at man ser over hele landet at det er færre enn tidligere som benytter seg av muligheten til å få svar på sine spørsmål gjennom nettmøter i landets lokalaviser. Det tolker de som et godt tegn.

- Det betyr nok at de aller fleste er fornøyd med årets oppgjør samt at vi har vært flinke til å legge til rette for god informasjon på Skatteetatens egne sider.

Men selv om man tilsynelatende er fornøyd, så er det likevel ting som får rådgiverne til å advare:

- Hittil viser tallene at det er nesten 700.000 her til lands som ennå ikke har åpnet selvangivelsen på våre sider. Vi må jo få anbefale på det sterkeste at man gjør dette. For selv om det er slik at man ikke trenger å levere selvangivelsen på samme måte som tidligere, så er det jo slik at det man får er en forhåndsutfylt selvangivelse - ikke en ferdigutfylt selvangivelse. Alle bør ta seg tid til å sjekke om opplysningene som er registrert faktisk er korrekte, oppfordrer rådgiverne.

Her kan du se alle spørsmålene og svarene som ble gitt:

Artikkeltags